Succesul vaccinului care previne cancerul cervical a revolutionat medicina i-au determinat pe cercetatorii americani sa incearce sa faca acelasi lucru si pentru cancerul mamar. Testele clinice au fost deja demarate, iar cercetatorii sustin ca primel
Succesul vaccinului care previne cancerul cervical a revolutionat medicina i-au determinat pe cercetatorii americani sa incearce sa faca acelasi lucru si pentru cancerul mamar. Testele clinice au fost deja demarate, iar cercetatorii sustin ca primele faze ale acestora arata rezultate promitatoare. Medicii spera ca noul vaccin va fi la fel de eficient si ca va avea acelasi succes ca si cel pentru cancerul cervical, reducand substantial cazurile de cancer de san. “Am realizat acest vaccin pornind chiar de la celulele canceroase”, a explicat oncologul Leisha Emens, de la centrul Johns Hopkins. Potrivit acestuia, un vaccin ar fi mai mult decat folositor, pentru ca, desi unii pacienti pot fi vindecati, de foarte multe apar recidive, maladia devenind astfel incurabila. “De aceea avem nevoie de un alt tratament”, spune specialistul.

Lupta de aproape doua decenii cu cancerul mamar
Susan Marangi este una din cele 50 de femei care participa la testele clinice ale noului vaccin, care au loc in loalitatea americana Baltimore. Ea a fost diagnosticata prima oara cu faza intai de cancer de san acum 19 ani. A fost supusa la chimioterapie, chirurgie, radioterapie, dar niciuna din aceste terapii nu a avut rezultate pe termen lung. “Pana la urma, am realizat ca voi muri, chiar daca se spune ca daca supravietuiesti 5 ani, totul este bine”, spune femeia. Marangi a scapat de cancer pentru 11 ani. Acum este in faza terminala, faza 4 a cancerului de san si isi ofera trupul pentru testele clinice ale noilor tratamente impotriva acestei maladii necrutatoare. “Atata timp cat terapiile actuale nu au decat 20-30 la suta eficiente, nu pot fi nepasatoare si sa astept ca ceva miraculos sa se intample”, a marturisit femeia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.