Un roman fara domiciliu s-a incapatanat sa moara de frig in Corsica, desi autoritatile franceze pretind ca avea „oferte de cazare“ si ca demarasera deja planul prin care statul se obliga sa monitorizeze si sa adaposteasca persoanele fara
Un roman fara domiciliu s-a incapatanat sa moara de frig in Corsica, desi autoritatile franceze pretind ca avea „oferte de cazare“ si ca demarasera deja planul prin care statul se obliga sa monitorizeze si sa adaposteasca persoanele fara domiciliu. Prima etapa a acestuia pare sa se fi consumat la inceputul lunii, cand au avut loc expulzari masive ale romilor din zona Parisului, iar taberele acestora au fost arse de catre politia locala. Evacuarea fortata in pragul iernii este, de altfel, contrara legii franceze.

Un roman a murit vineri de frig in orasul corsican Ajaccio. Romanul a fost prima victima a iernii. Ministrul francez al locuintei si al orasului, Christine Boutin, a adresat condoleantele sale apropiatilor persoanei neidentificate care decedase in urma hipotermiei pe o strada din capitala departamentului corsican. Persoana fara domiciliu, de origine romana, sustin autoritatile, beneficia de oferte de cazare si era in evidenta serviciilor sociale, a tinut sa precizeze ministrul francez. Christin Boutin a reamintit ca autoritatile franceze demarasera deja planul „Marele frig“ prin care guvernarea Sarkozy a alocat 50 de m ilioane de euro in vederea monitorizarii si cazarii persoanelor fara domiciliu stabil (SDF). Ministrul a chemat la vigilenta sporita pentru ca astfel de cazuri sa nu se mai repete pe teritoriul francez. Pe de alta parte, autoritatile locale sustin ca acest plan hibernal „nu mai exista de fapt“ sau ca nu s-a implementat inca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.