Påna anul trecut, Unirea era albastra, galbena si rosie. Anul asta n-a fost unire, ci o dezbinare rosie, galbena si portocalie. Cånd a vorbit presedintele, au huiduit rosii si galbenii, iar cånd a deschis gura premierul, au ragit p
Påna anul trecut, Unirea era albastra, galbena si rosie. Anul asta n-a fost unire, ci o dezbinare rosie, galbena si portocalie. Cånd a vorbit presedintele, au huiduit rosii si galbenii, iar cånd a deschis gura premierul, au ragit portocalii. Rosii se faceau ca au treaba in alta parte si se uitau gånditori dupa vrabii. La sfårsit, fiecare culoare
s-a prins in propria ei hora si versul „Hai sa dam måna cu måna“ a sunat dogit si absurd, in contextul in care rosii dadeau måna numai cu ai lor, galbenii cu galbenii si portocaliii exclusiv cu portocaliii.
- - -
La 149 de ani de la Unire, suntem inca o tara de trei feluri. Anul trecut, presedintele facea o gafa tandra, zicånd ca ar vrea sa fie un al doilea Cuza, cånd doar se stie ca domnitorul a fost doboråt in urma unui complot al liberalilor radicali, pe-o måna cu conservatorii. Anul asta, liberalii isi dau si ei in petic, agitånd portretele lui Kogalniceanu, Cuza si Bratianu, insotite de legendele „Acestor liberali le datoram Unirea“ si „Cuza, ctitor liberal al Unirii“. R epet: Cuza a fost dat jos in urma monstruoasei coalitii care i-a avut in prim-plan pe Bratieni, chiar daca in particular a fost animat de anumite idei liberale.
- - -


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.