Banca franceza Credit Agricole a anuntat ieri ca a preluat o participatie de 19,5% din grupul bancar spaniol Bankinter in schimbul sumei de 809 mil. euro, pentru a-si intari franciza pe plan european, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Insa prima re
Banca franceza Credit Agricole a anuntat ieri ca a preluat o participatie de 19,5% din grupul bancar spaniol Bankinter in schimbul sumei de 809 mil. euro, pentru a-si intari franciza pe plan european, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Insa prima reactie a analistilor a fost una marcata de scepticism, pentru ca banca franceza a platit o suma considerabila fara a-si asigura controlul celei de-a cincea banci spaniole, din punctul de vedere al capitalizarii pe piata. Banca franceza a declarat ca a achizitionat o participatie de 14,99% din Bankinter de la investitorul Ramchand Bhavnani, in schimbul sumei de 13,60 euro pe actiune, ridicand valoarea grupului bancar la 5,4 mld. euro. Banca a adaugat ca a mai achizitionat 4,54% din Bankinter de pe piata in ultimele luni, majorandu-si detinerea la 19,53%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.