Huliganii romani si-au mai batut un cui in talpa, la Sofia, forul continental trecandu-i deja pe lista neagra a suporterilor care fac probleme. De asemenea, proiectul de lege pentru combaterea violentei pe stadioane, propus de Dumitru Dragomir, va d
Huliganii romani si-au mai batut un cui in talpa, la Sofia, forul continental trecandu-i deja pe lista neagra a suporterilor care fac probleme. De asemenea, proiectul de lege pentru combaterea violentei pe stadioane, propus de Dumitru Dragomir, va deveni aplicabil in foarte scurt timp.

In ultimele zile, suporterii violenti au reusit ceea ce si-au propus: sa atraga atentia asupra lor. Manifestarile de la derby-ul Dinamo - Rapid si de la partida Bulgaria - Romania demonstreaza ca huliganismul a devenit o problema grava pentru fotbalul autohton. Cum amenda de la UEFA este ca si incasata, aproximativ 40.000 de franci elvetieni pentru aprinderea de torte, federatia va solicita masuri speciale de siguranta din partea fortelor de ordine pentru partida de maine cu Albania.

Forul continental i-a trecut deja pe suporterii nationalei Romaniei in categoria celor care creeaza probleme, asa ca, la Campionatul European, acestia vor avea parte de un “tratament” special. Pana atunci, proiectul de lege propus de Dumitru Dragomir, adoptat in Senat, legat de prevenirea si combaterea huliganismului la competitiile sportive, va intra in vigo are “in maxim zece zile”, dupa cum afirma chiar seful LPF. Pentru acest proiect legislativ, Mitica Dragomir a fost aprig injurat pe toate stadioanele din tara, devenind, practic, inamicul public numarul 1 al galeriilor. Conform acestei legi, persoanele care au savarsit acte penale la manifestari sportive vor avea interdictie pe stadioane si in salile de sport intre trei luni si trei ani. De asemenea, sunt prevazute sanctiuni financiare aspre pentru huligani. In lege exista si un paragraf care se refera la conducatorii de cluburi, daca acestia incita suporterii la manifestari violente.

Politistii bulgarii speriati de agresivitatea galeriilor romånesti
Liderul galeriei echipei Farul, Sorin Mihailescu, a povestit cum au decurs lucrurile la Sofia, anumite manifestari ale suporterilor deplasati din Romania fiind de neinteles. „Noi, cei de la Farul, am stat intr-o parte superioara a sectorului care a revenit suporterilor romani si nu aveam cum sa luam parte la conflictul dintre suporterii romani si jandarmii bulgari. Alaturi de galeria Farului mai erau prezente alte trei galerii din Romania, cea a Petrolului Ploiesti - prin 30-40 de persoane, cea a lui Dinamo - prin 30-40 de persoane si Honoris Patria, o galerie ce merge la toate jocurile nationalei, acesta fiind formata de asemenea din 30-40 de fani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.