Ministerul Public, condus de procurorul general Laura Codruta Kovesi, aproba criticile Ambasadei SUA la adresa modificarilor Codului Penal, se arata intr-un comunicat al Parchetului General. Laura Codruta Kovesi a admis ca a avut o intrevedere cu am
Ministerul Public, condus de procurorul general Laura Codruta Kovesi, aproba criticile Ambasadei SUA la adresa modificarilor Codului Penal, se arata intr-un comunicat al Parchetului General. Laura Codruta Kovesi a admis ca a avut o intrevedere cu ambasadorul Taubman in care si-a exprimat nemultumirea cu privire la noile reglementari. O saptamana mai tarziu, Nicholas Taubman critica public noua legislatie romaneasca, atragandu-si replica vehementa a liberalului Bogdan Olteanu. Nu este exclus ca atitudinea sefului Camerei Deputatilor sa fi fost provocata de complicitatea dintre Kovesi si ambasadorul SUA, dat fiind ca despre ambii s-a spus ca l-ar favoriza pe Traian Basescu.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, a avut o exprimare „nefericita“ in replica pe care acesta i-a adresat-o ambasadorului SUA, Nicholas Taubman. Orban a opinat ca declaratiile lui Olteanu au fost nediplomatice si copilaresti. Potrivit liderului PNL, presedintele Camerei n-ar fi trebuit sa-l acuze de coruptie pe Taubman dupa ce acesta criticase tocmai carentele legislatiei roman esti in lupta anticoruptie. „Daca esti murdar, te duci si te speli, nu-i spui celuilalt ca esti mai murdar decat mine. Rade ciob de oala sparta“, a conchis Orban. Acesta a adaugat ca partidul sau nu are timp sa il sanctioneze pe Bogdan Olteanu, deoarece toti liderii sunt plecati in campanie. In acelasi timp, el a afirmat ca intelege amaraciunea ce transpare din pozitia adoptata de Bogdan Olteanu. Orban a deplans atitudinea condescendenta a unor state care, in relatiile diplomatice cu romanii, ii trateaza pe acestia ca pe niste copii care trebuie certati la fiecare pas. El a afirmat ca tara noastra are o „democratie consolidata, unde capitalismul functioneaza, cu economie de piata, in care problema coruptiei este rezolvata de autoritatile statului“.

Si Nicolaescu a fost umilit de americani
Pe de alta parte, ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat ca, in timp ce ambasadorul Nicholas Taubman face „declaratii exagerate“, romanii sunt in continuare umiliti in fata Ambasadei SUA. „Eu, ca cetatean, m-am simtit umilit cand am cerut viza de America, nu ca doream eu neaparat, ci eram trimis la ONU sa reprezint Romania, iar pe viza mea scrie 'ministrul sanatatii din Romania>>. De ce? Eu sunt cetatean obisnuit, nu trebuie sa scrie altceva pe viza“, a marturisit Nicolaescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.