Presedintele Traian Basescu a luat parte ieri la Cluj-Napoca la manifestarea politica a PD pentru sustinerea votului uninominal si lansarea candidatilor democrati la alegerile europarlamentare. El le-a spus celor aproximativ 2.000 de persoane prezen
Presedintele Traian Basescu a luat parte ieri la Cluj-Napoca la manifestarea politica a PD pentru sustinerea votului uninominal si lansarea candidatilor democrati la alegerile europarlamentare. El le-a spus celor aproximativ 2.000 de persoane prezente in Casa de Cultura a Studentilor ca politica din Romania este condusa la ora actuala de ideologia banului. Seful statului a explicat ca un esec major al actualei clase politice este crearea unor aliante transpartinice legate structural de interese de afaceri, de obtinerea de legi pentru clientela politica. „Nimeni nu-i poate face pe politicieni sa-si schimbe naravul de a lucra mai mult in favoarea lor decat a celor ce i-au trimis in Parlamement“, a precizat seful statului. In discursul sau, Basescu a mai vorbit despre referendumul pentru votul uninominal, care este, in opinia sa, „unul aparte, fiind prima data cand o institutie cheama poporul roman la urne pentru un interes al poporului, si nu pentru un interes politic“. In cadrul unei conferinte de presa organizate la finalul actiunii PD, Basescu a precizat ca sistemul de vot uninominal propus de el permite UDMR sa accead a in Parlament la alegerile viitoare Cluj-Napoca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.