Titlul filmului se poate sa nu va spuna nimic. Dar suntem convinsi ca altfel va este cunoscut, fiind frecvent difuzat cu ocazia sarbatorilor de iarna. (Cam la fel de des precum Isus din Nazaret de Paste). Ei bine, „Viata e minunata“ e fi
Titlul filmului se poate sa nu va spuna nimic. Dar suntem convinsi ca altfel va este cunoscut, fiind frecvent difuzat cu ocazia sarbatorilor de iarna. (Cam la fel de des precum Isus din Nazaret de Paste). Ei bine, „Viata e minunata“ e filmul acela cu un tip, George Bailey (James Stewart) ,care vrea sa se sinucida de Craciun, fiind de parere ca viata sa e un dezastru, si care este salvat de un inger pensionat si nitel cam sui. Ingerul, pe care il cheama Clarence (Henry Travers), reuseste sa-l convinga pe George ca n-a trait degeaba, aratandu-i cat de trista ar fi fost viata tuturor celor cu care s-a intersectat el fara interventia sa: fratele sau ar fi murit, nevasta-sa ar fi ramas fata batrana si tot orasul ar fi fost plini de betivi si femei mai mult sau mai putin usoare. Iar de copiii sai foarte draguti nici nu s-ar mai fi pus problema. Omul nostru isi pusese in cap sa se omoare pentru ca ajunsese la faliment. Cum avea o asigurare de viata frumusica, din care familia sa ar fi putut trai binisor, s-a gandit el ca valoreaza mai mult mort decat viu si sa procedeze in consecinta, arunc& acirc;ndu-se de pe pod. Noroc cu Clarence, care ii arata ca orice viata merita traita, cu atat mai mult a lui, care a fost plina de fapte bune. Iar in final, care este foarte reconfortant, de altfel, George se intoarce la familia si prietenii sai iubitori, care au pus mana de la mana si au strans o suma care ii poate ajuta sa depaseasca dificultatile financiare.

Clarence il salveaza pe George de la sinucidere


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.