>> Gripa este o infectie virala, contagioasa, care afecteaza caile respiratorii.

>> Exista o serie de produse naturale cu rol de crestere a imunitatii.  

Dr. farm. Ovidiu Bojor, presedintele Patronatului Planta Romanica, ne
>> Gripa este o infectie virala, contagioasa, care afecteaza caile respiratorii.

>> Exista o serie de produse naturale cu rol de crestere a imunitatii.

Dr. farm. Ovidiu Bojor, presedintele Patronatului Planta Romanica, ne invata cateva din remediile naturale de prevenire a gripei.

"Se obtin rezultate bune cu imunogrip (din Echinacea purpurea) care creste rezistenta organismului la infectii si prin inhibitie virala demonstrata prin studii clinice. Se administreaza timp de patru zile cu pauze de patru zile, nu mai mult de sase saptamani. In timpul pauzelor se pot lua influrex plus si produse pe baza de catina si sirop de macese", a explicat dr. farm. Ovidiu Bojor. O alta specie utilizata in medicina traditionala chineza este Astragalus membranaceus. "Actioneaza ca adaptagen si imunostimulator, activand limfocitele T si celulele NK (ucigase naturale), regleaza nivelul imunoglobulinelor si creste productia endogena de interferon. Astragalus se afla si la noi sub forma de capsule din care se iau trei-sase pe zi timp de sapte zile", ne informeaza dr. farm. Ovidiu Bojor. O alta planta care intareste sistemul imunitar este gingsengul american (Panax quinquefolium).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.