Astazi si maine vor fi precipitatii pe arii extinse, insemnate cantitativ in zona de deal si de munte. Acestea vor fi la inceput ploi, cu transformare in lapovita si ninsoare, iar la munte vor fi mai ales ninsori si se va depune un strat de zapada. M
Astazi si maine vor fi precipitatii pe arii extinse, insemnate cantitativ in zona de deal si de munte. Acestea vor fi la inceput ploi, cu transformare in lapovita si ninsoare, iar la munte vor fi mai ales ninsori si se va depune un strat de zapada. Marti, aria precipitatiilor se va restrange spre sud-estul extrem al tarii, cerul se va degaja si pe un fond termic, mai rece decat cel obisnuit la aceasta data, vremea va fi predominant frumoasa, exceptand zonele joase, unde se va forma ceata. (meteorolog Doina Marasoiu) Avertizare cod galben ANM a remis ieri o avertizare cu cod galben valabila pana maine seara, la ora 24:00. Vantul va prezenta intensificari sustinute, cu precadere azi, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, cu viteze de pana la 60-70 km/h. In jumatatea sudica a teritoriului, pe arii extinse vor fi precipitatii, la inceput predominant sub forma de ploaie, care se vor transforma in lapovita si ninsoare, indeosebi in zonele deluroase si montane. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40-50 l/mp in 24 de ore, cu deosebire in Oltenia, in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali.  BUCURESTI Azi (duminica): Cerul va fi noros si vor fi precipitatii sub forma de ploaie ziua, cu tendinta de transformare in lapovita sau ninsoare noaptea. Maine (luni): Temporar, indeosebi in cursul zilei, vor cadea precipitatii mixte. Vantul va mai prezenta unele intensificari. Maxima: 2°C, iar minima: - 3°C. Poimaine (marti): Vremea va fi rece, iar cerul variabil. Vantul va sufla in general slab. Maxima: 5°C, iar minima: - 6°C. La munte Azi (duminica): In Meridionali si Muntii Banatului, cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40-50 l/mp. In restul zonei montane, precipitatiile vor fi pe arii mai restranse. Maine (luni): Vremea va fi rece, iar cerul mai mult noros. Pe arii relativ extinse in Muntii Banatului, in Meridionali si de Curbura va ninge. In restul zonei montane, ninsorile vor fi izolate. Poimaine (marti): Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Noaptea si dimineata, mai ales pe vai si in depresiuni se va produce ceata asociata si cu depunere de chiciura. Temperatura aerului va marca o usoara crestere fata de intervalul precedent.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.