Segregarea tiganilor din estul Slovaciei aduce apartheidul in inima Europei, titreaza cotidianul britanic "The Guardian", citind un raport intocmit de Amnesty International. Estul Slovaciei este una dintre zonele cu cea mai densa popula


Segregarea tiganilor din estul Slovaciei aduce apartheidul in inima Europei, titreaza cotidianul britanic "The Guardian", citind un raport intocmit de Amnesty International. Estul Slovaciei este una dintre zonele cu cea mai densa populatie roma din Europa. Raportul relateaza ca in scolile din regiune copiii tiganilor invata in clase separate de cele ale etniei majoritare si chiar microbuzele pentru transportul elevilor sosesc la ore diferite, astfel incit tiganii sa nu poata interactiona cu ceilalti copii. "Unii copii sint plasati in mod incorect in scoli speciale, pentru copiii cu dizabilitati psihice si fizice. 80% dintre elevii acestor scoli din Slovacia sint romi", arata raportul. Un alt raport, intocmit de Institutul pentru o Societate Deschisa, arata ca in Slovacia probabilitatea ca romii sa ajunga in scolile speciale este de 28 mai mare decit in cazul celorlalte etnii, iar in Cehia aceasta probabilitate este de27 de ori mai mare. Aceasta face ca doar 3% dintre romi sa treaca de ciclul primar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.