>> Ministerul Internelor a cerut primariilor sa finalizeze lucrarile la strazi pana pe 15 decembrie.

>> In intersectiile aglomerate vor fi trimisi mai multi politisti care sa fluidizeze circulatia.

>> Sistemul de linie verde la
>> Ministerul Internelor a cerut primariilor sa finalizeze lucrarile la strazi pana pe 15 decembrie.

>> In intersectiile aglomerate vor fi trimisi mai multi politisti care sa fluidizeze circulatia.

>> Sistemul de linie verde la semafoare trebuie corelat cu valorile de trafic pentru a fi eficient.

Cresterea exponentiala a numarului de masini din Capitala si deschiderea a sute de santiere au dus la traficul infernal din prezent. La aceasta concluzie au ajuns, ieri, reprezentantii Ministerului Internelor si Reformei Administrative, ai Politiei si ai Primariei Capitalei. Acestia au incercat sa gaseasca solutii pentru fluidizarea circulatiei, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, cand aglomeratia de pe strazi va creste. Traficul a devenit "suferinta zilnica a bucurestenilor", dupa cum a apreciat ministrul Internelor, Cristian David. Acesta a cerut Primariei si Politiei sa ia mai multe masuri pentru a rezolva macar o parte din probleme. Primaria Capitalei va trebui sa inchida pana la jumatatea lunii decembrie santierele deschise pe strazile din oras. Lucrarile care pot fi finalizate pana la 15 decembrie vor trebui terminate, iar in cazul celor in desfasurare va trebui gasita o solutie de conservare. In caz contrar, la o zapada mai puternica, tot traficul ar putea fi paralizat, iar utilajele de deszapezire nu vor mai putea interveni. Ministerul a mai cerut primariei sa implementeze proiectul referitor la modernizarea semaforizarii, prin crearea sistemului de linie verde care sa fie corelat cu valorile de trafic. Politiei Rutiere i s-a cerut sa trimita mai multi agenti de circulatie in intersectiile aglomerate. Politistii din Capitala vor fi ajutati de 60 de colegi din alte judete, care vor supraveghea zonele cu blocaje rutiere. Politia va avea sase echipaje mobile care vor putea interveni in cateva minute acolo unde sunt probleme in trafic. soferii care observa blocaje pot suna la numarul de telefon 9544 si politistii se vor duce la fata locului pentru a rezolva problemele. Ministrul David a cerut si primarilor de sector sa puna la dispozitie agenti de Politie Comunitara care sa ajute la fluidizarea traficului, alaturi de politisti.

REACTIE
PMB da vina pe sectoare

Reprezentantii Primariei Capitalei au replicat la declaratia ministrului David, privind santierele neplanificate, ca municipalitatea nu are nici un fel de atributii asupra primariilor de sector, asa incat nu le poate impune acestora cand sa initieze sau sa stopeze anumite lucrari de reabilitare. Directorul Gheorghe Udriste a spus ca lucrarile vor continua si dupa 15 decembrie, putand fi oprite doar de vremea rea sau de sarbatori. Pana la acea data vor fi finalizate santierele de pe urmatoarele artere: soseaua Oltenitei - partial intre Piata Sudului si Eroii Revolutiei, soseaua stefan cel Mare, soseaua Colentina - inclusiv linia de tramvai. Vor ramane in conservare lucrarile la linia de tramvai de pe soseaua Oltenitei, pasajul rutier Doamna Ghica-Colentina si cele doua intersectii ale soselei stefan cel Mare cu strazile Lizeanu si Tunari, ce urmeaza sa fie reconfigurate, dar si Calea Floreasca. Edilii au precizat ca au urmarit de la bun inceput ca toate lucrarile de reabilitare sa fie finalizate pe anumite faze de lucru astfel incat o data cu venirea iernii sa nu ramana deschise.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.