Reteta de succes
Suntem deja obisnuiti ca Rolling Stones, cel mai de succes grup live din toate timpurile, sa doboare, de la un turneu la altul, record dupa record. Dar putini stiu ca, la mijlocul anilor a€™80, "caruta era rupta"
Reteta de succes
Suntem deja obisnuiti ca Rolling Stones, cel mai de succes grup live din toate timpurile, sa doboare, de la un turneu la altul, record dupa record. Dar putini stiu ca, la mijlocul anilor a€™80, "caruta era rupta" (dupa ce Jagger si Richards ajunsesera sa nu se mai suporte), iar Michael Cohl i-a impacat. Si dupa sase ani (!) le-a organizat un gigantic turneu mondial (Steel Wheels/Urban Jungle), care a insemnat, de fapt, renasterea grupului. Cativa ani mai tarziu (tot la initiativa lui Cohl) se reforma Eagles, pentru un nou album & turneu. Dupa care alte si alte grupuri intrate in istorie, dar si in uitare au revenit in actualitate, cu discuri noi, turnee etc. Asa s-a intamplat si cu Blondie, apoi cu Roxy Music, Van der Graaf Generator, Elvis Costello (dupa 30 de ani) cu grupul Clover etc. Si de fiecare data, muzicienii au fost primiti cu entuziasm, discurile/biletele de concert s-au vandut foarte bine, reuniunile fiind succese, mari sau foarte mari. Sa ne amintim de concertele Cream, cu Baker, Bruce & Clapton (concretizate intr-un CD live si DVD), de reformarea Queen, cu Paul Rodgers la voce, de Genesis (chiar si fara Peter Gabriel). Sa nu mai vorbim despre acest an, cand Police canta cu casa inchisa, la fel Sex Pistols, cand Rage Against The Machine sau Smashing Pumpkins s-au gandit ca e mai bine impreuna decat separat. Sau Led Zeppelin, care va canta in decembrie in memoria lui Ahmet Ertegun, dar se gandeste sa participe anul viitor la Glastonbury, cel mai tare festival din UK.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.