Liceul de Arta Stefan Luchian din Botosani este singura scoala din zona  Moldovei aleasa intr-un program care va fi derulat la nivel mondial de catre o organizatie din Japonia. Este vorba despre un proiect intitulat "Pictura Copiilor" demarat de
Liceul de Arta Stefan Luchian din Botosani este singura scoala din zona Moldovei aleasa intr-un program care va fi derulat la nivel mondial de catre o organizatie din Japonia. Este vorba despre un proiect intitulat "Pictura Copiilor" demarat de organizatia nonguvernamentala "Earth the Spaceship" ce are ca scop interactiunea intre culturile tarilor care vor participa. Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau a lansat invitatia catre Agentia pentru Protectia Mediului Botosani pentru a nominaliza o scoala din judet care sa participe in cadrul acestei competitii. "Am ales Liceul de Arta pentru ca aici sunt copii de la clasele I pana la a 12-a si sunt copii foarte talentati care se vor descurca in acest concurs. Picturile vor fi trimise in Japonia si toti copiii vor primi diplome de participare", a declarat Narcisa Dumitriu, purtatorul de cuvant al APM Botosani. Din fiecare scoala participa zece elevi lucrarile urmand a fi trimise la Bacau pana pe data de 15 decembrie. "Este o premiera pentru tara noastra dar mai ales pentru judetul Botosani pentru ca este singura scoala din Moldova selectata", a mai spus Narcisa Dumitriu. Tematica acestui concurs va starni imaginatia copiilor pentru ca subiectul operelor se va baza pe tema "Ce e mai important pentru mine?". Desi concursul a fost lansat prin intermediul ARPM Bacau lucrarile nu trebuie sa contina picturi care sa sugereze protejarea mediului ci cele mai importante lucruri din viata tinerilor in aceste vremuri. Cele mai bune lucrari vor aparea anul viitor intr-o carte pe care organizatia nipona o va edita dupa finalizarea acestui concurs. "In 2008 va aparea o carte cu lucrarile din toata lumea. Tema lucrarilor nu este neaparat legata de mediu. Trebuie sa se vada ce este mai important pentru ei. Este o tema cu accent social, material", a mai spus purtatorul de cuvant al APM Botosani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.