>> Sase dintre cele 16 echipe calificate la Euro 2008 se stiu deja. Cate vom mai afla azi?

>> Miercurea viitoare, ultima etapa a preliminariilor pentru Europene.

Cum era de asteptat, penultima etapa a preliminariilor pentru Camp
>> Sase dintre cele 16 echipe calificate la Euro 2008 se stiu deja. Cate vom mai afla azi?

>> Miercurea viitoare, ultima etapa a preliminariilor pentru Europene.

Cum era de asteptat, penultima etapa a preliminariilor pentru Campionatul European de anul viitor aduce in atentie meciuri foarte interesante. Patru dintre marile puteri ale fotbalului mondial, Italia, Franta, Portugalia si Anglia, se afla in ingrata postura de a-si juca prezenta la turneul final pe ultima suta de metri.
Campioana mondiala, Italia, isi poate procura biletele pentru turneul final din Austria si Elvetia chiar in aceasta seara, la Glasgow, nuami invingand Scotia, in derby-ul Grupei B. Italienii au sansa de a ajunge la Euro si cu un rezultat de egalitate pe Hampden Park, coroborat cu trei puncte castigate pe teren propriu in fata reprezentativei Insulelor Feroe (in ultima etapa), in cazul in care Franta pierde in Ucraina miercuri. Oricum, o grupa foarte complicata in care, in momentul de fata, Franta se afla pe primul loc - cu 25 de puncte (11 jocuri), pe 2 este Scotia - cu 24 de puncte (11 jocuri), iar pe 3 Italia - cu 23 de puncte (10 jocuri).
Anglia se afla intr-o situatie disperata, tremurand in fata televizoarelor in asteptarea rezultatului intalnirii Israel-Rusia. Grupa E este condusa de Croatia - cu 26 de puncte (10 jocuri), urmata de Anglia - cu 23 de puncte (11 jocuri) si Rusia - 21 de puncte (10 jocuri). O victorie a rusilor, elevii lui Guus Hiddink, la Tel-Aviv ar lasa Anglia acasa, pentru ca e greu de crezut ca liderul grupei se va impiedica in Macedonia, iar Rusia va pierde miercuri in Andorra.
Din grupa C, Grecia, campioana Europei din 2004, si-a asigurat deja locul la turneul final, urmand ca ocupanta pozitiei secunde sa se decida in urma duelului dintre Norvegia si Turcia, de la Oslo. Avantajul este de partea nordicilor care au doua puncte in fata adversarilor, plus ca in tur scorul a fost 2-2. Astfel, norvegienii au nevoie de o remiza cu maximum doua goluri marcate si cel putin un egal in Malta.
Etapa de astazi din grupa A este doar o runda de pregatire pentru Portugalia (23 de puncte), Serbia (20 de puncte) si Finlanda (20 de puncte), cele trei echipe angrenate in lupta pentru obtinerea biletelor pentru turneul final urmand sa intalneasca adversari de calibru mult inferior. Nici macar liderul clasamentului, Polonia, nu este lipsit de griji. In cazul in care polonezii nu inving Belgia, situatia devine incendiara, pentru ca se vor duela cu sarbii pentru un loc la Euro 2008, in timp ce, tot in ultima etapa, se vor intalni Portugalia si Finlanda.

BANI PENTRU ELIMINARE
Componentii reprezentativei Angliei vor incasa aproximativ 150.000 de lire sterline (200.000 de euro) chiar si in cazul in care nu vor obtine calificarea la Campionatul European din 2008. De fiecare data cand sunt selectionati, jucatorii au dreptul la o parte dintr-un fond asigurat de sponsori si federatia engleza. "Evident, jucatorii vor castiga mai mult daca se vor califica la Euro 2008, dar ei vor incasa multi bani chiar si daca nu vor reusi calificarea. Pentru multi dintre ei poate ca este vorba doar de echivalentul salariului pe doua saptamani, insa pentru un om obisnuit de pe strada este o avere", a declarat contabilul unuia dintre jucatori.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.