Pericol. Boala se poate contracta din mijloacele de transport in comun, dar si din hoteluri Zilnic, patru-cinci persoane se prezinta la Spitalul Clinic Colentina cu mancarimi ale pielii, provocate de niste bubite rosii. Oamenii raman de-a dreptul so
Pericol. Boala se poate contracta din mijloacele de transport in comun, dar si din hoteluri Zilnic, patru-cinci persoane se prezinta la Spitalul Clinic Colentina cu mancarimi ale pielii, provocate de niste bubite rosii. Oamenii raman de-a dreptul socati cand medicii le spun ca au raie. Desi este considerata o boala rusinoasa, fiecare dintre noi este expus in aceeasi masura riscului de a o contracta. Asta pentru ca se poate lua chiar si din mijloacele de transport in comun, prin atingerea pielii unei persoane bolnave. Pericolul este la fel de mare si in hotelurile unde lenjeria de pat nu este spalata la o temperatura de cel putin 60 de grade, la care se elimina microbii. Primele manifestari apar la patru saptamani dupa contractarea bolii. "Raia poate afecta deopotriva persoanele tinere si varstnice, dar mai ales copiii care merg la gradinita sau cresa. Situatia este cu atat mai grava cu cat, o data la sapte ani, apare o microepidemie de raie", ne-a spus Claudia Teodorescu, medic specialist dermato-venerolog la Spitalul Clinic Colentina. In cazul in care tratamentul nu este respectat, infectia poate aparea peste o saptamana daca, de exemplu, veniti in contact cu haine infectate sau insuficient deparazitate.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.