Expozitie a ceasornicarilor

Complexul Muzeal Arad, in colaborare cu ceasornicarii locali, organizeaza in perioada 13 noiembrie 2007 - 27 ianuarie 2008, expozitia de ceasuri "Orele Aradului", care cuprinde documente, ustensile de lucru in d
Expozitie a ceasornicarilor

Complexul Muzeal Arad, in colaborare cu ceasornicarii locali, organizeaza in perioada 13 noiembrie 2007 - 27 ianuarie 2008, expozitia de ceasuri "Orele Aradului", care cuprinde documente, ustensile de lucru in diferite ipostaze sau ceasuri din colectiile unor cunoscuti ceasornicari.
"In expozitie se pot remarca ceasurile din secolele XVIII - XIX de tip Schwarzwald - tablou sau semineu, fabricate in Italia, Elvetia, Austria sau Franta. Complexul Muzeal detine ceasuri fabricate la sfarsitul secolului XIX - stil roccoco, ceasuri din perioada interbelica, precum si cele fabricate in renumita fabrica 'Victoria>> din Arad, inainte de anul 1989", a declarat, luni, Adelina Stoenescu, purtator de cuvant in cadrul Complexului Muzeal Arad. In Arad a functionat o scoala de ceasornicari, iar in prezent absolventii acestei unitati de invatamant sunt asociati si continua meticuloasa profesie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.