Diagnosticul e clar: presedintele deputatilor romåni, Bogdan Olteanu, sufera de incontinenta verbala. Dupa ce afirmase la un post TV ca-si va pastra „ceea ce el isi spune sinelui pentru sine“, el a recidivat ieri, reiteråndu-
Diagnosticul e clar: presedintele deputatilor romåni, Bogdan Olteanu, sufera de incontinenta verbala. Dupa ce afirmase la un post TV ca-si va pastra „ceea ce el isi spune sinelui pentru sine“, el a recidivat ieri, reiteråndu-si afirmatiile despre Nicholas Taubman. Singura tristete a presedintelui Camerei e ca „adevarurile“ sale sunt considerate „inoportune“. Ceea ar putea fi un banc cu Olteanu si americanii este insa la fel de trist in conditiile in care Romånia ramåne in topul celor mai corupte tari europene.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ieri ca nu are nimic de adaugat acuzatiilor sale de joi la adresa administratiei SUA, fiind doar „trist“ pentru ca „adevarurile“ pe care le-a spus despre ambasadorul Taubman au fost considerate inoportune. Bogdan Olteanu a spus ca nimeni nu i-a contrazis afirmatiile referitoare la numirea ambasadorului SUA intr-un mod care in Romania ar catalogat drept „corupt“. El a opinat ca, daca ambasadorul SUA poate spune adevaruri despre Romania si romanii ar trebui sa aiba dreptul de a sp une adevaruri despre ambasador. Pe de alta parte, Olteanu a recunoscut ca Parlamentul a gresit in cazul modificarilor aduse Codului penal si Codului de procedura penala, precizand ca legea va fi reexaminata. El nu s-a putut abtine sa-i sugereze totusi lui Nicholas Taubman sa-si impuna propria sa viziune asupra legislatiei, daca va avea putere de convingere, Congresului american. „In ce priveste afirmatiile pe care le-am facut despre domnia-sa, nimeni nu m-a contrazis. Unii au spus ca nu sunt oportune. Eu nu stiu daca exista adevaruri inoportune“, a adaugat al treilea om in statul roman, Bogdan Olteanu. Joi, el intrebase retoric daca romanii ar fi acceptat ca presedintele Ion Iliescu sa fi numit ambasador un finantator al campaniei sale electorale sau ca Traian Basescu sa-i fi dat un astfel de mandat „raposatului Anghelescu“. Dupa schimbul de replici de ieri dintre Bogdan Olteanu si ambasadorul SUA, acesta din urma precizase ca a facut respectivele aprecieri la adresa legislatiei romanesti in calitate de „prieten“ al tarii noastre. El a dat asigurari ca va continua sa-si exprime pozitia de fiecare data cand va considera ca exista elemente care sa afecteze relatiile bilaterale.

Englezii stau långa americani


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.