Curtea de Apel a FIA a respins, vineri, memoriul gruparii McLaren-Mercedes, intocmit impotriva echipelor BMW-Sauber si Williams, decizie ce pastreaza neschimbata ierarhia Marelui Premiu al Braziliei si confirma, astfel, titlul mondial castigat in ace
Curtea de Apel a FIA a respins, vineri, memoriul gruparii McLaren-Mercedes, intocmit impotriva echipelor BMW-Sauber si Williams, decizie ce pastreaza neschimbata ierarhia Marelui Premiu al Braziliei si confirma, astfel, titlul mondial castigat in acest sezon de finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari). DECIZIE. McLaren-Mercedes a contestat decizia comisarilor Grand Prix-ului Braziliei, ultimul al sezonului, de a nu sanctiona echipele Williams si BMW, care s-ar fi facut vinovate pentru incalcarea regulamentului privind carburantul. In cazul in care FIA ar fi decis descalificarea echipelor BMW si Williams, atunci pilotii Nico Rosberg (Williams-Toyota), Robert Kubica si Nick Heidfeld (BMW), care au terminat toti in fata lui Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), ocupantul locului 7, ar fi pierdut punctele castigate in Brazilia. Astfel, britanicul, care a pierdut titlul la un punct in fata lui Raikkonen, ar fi devenit campion mondial la masa verde. Potrivit editiei on-line a cotidianului spaniol Marca, Curtea Internationala de Apel, prezidata de cehul Jan Stovicek, a decis, dupa ce a audiat partile implicate si dupa ce a studiat divese documente si probe, ca recursul echipei Vodafone McLaren-Mercedes este "inadmisibil". Din forul care a exminat apelul McLaren au mai facut parte americanul John Cassidy, grecul Vassilis Koussis si portughezul Jose Macedo e Cunha.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.