Schimbare. Am intrat in Postul Craciunului, dar putini romani stiu ca acesta nu se mai poate finaliza, ca pana acum, cu injunghierea porcului, ci cu anestezierea si electrocutarea lui Se apropie primul Craciun in care taranii romani vor fi obligati
Schimbare. Am intrat in Postul Craciunului, dar putini romani stiu ca acesta nu se mai poate finaliza, ca pana acum, cu injunghierea porcului, ci cu anestezierea si electrocutarea lui Se apropie primul Craciun in care taranii romani vor fi obligati sa renunte la taierea porcilor, dar situatia e atat de incurcata, incat a ajuns pana si in paginile prestigiosului "The Economist". Comisia Europeana ameninta tot mai tare cu inghetarea unor fonduri uriase daca autoritatile romane nu instituie controale impotriva, intre altele, incalcarii normelor de taiere democratica a porcului. Pe de alta parte, insa, Bucurestiul crede ca e periculos sa te atingi de traditiile romanesti. "Odata cu apropierea primului lor euro-Craciun, oficialii romani isi exprima speranta ca temuta actiune represiva a Bruxelles-ului nu se va materializa", scrie "The Economist", citat de Hotnews. Exista semnale ca Bruxelles-ul se va face ca nu vede aceasta incalcare a legii pe scara larga, in timpul Sarbatorilor, mai scrie publicatia. Exista si indoieli legate de metoda cel mai adesea utilizata in abatoare, un soc electric puternic. Folosirea de electrozi intr-o curte acoperita cu zapada prezinta riscul ca toti cei prezenti sa sufere si ei un soc, explica un oficial. "Si avem multa zapada iarna, in Romania". Pistoalele pneumatice pentru anestezie sunt acum tema favorita de cercetare.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.