Vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini (foto), a anuntat ca se va intalni, saptamana viitoare, cu reprezentanti ai comunitatii rome, carora la va da asigurari cu privire la sprijinul CE pentru eliminarea „discriminarii“ in E
Vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini (foto), a anuntat ca se va intalni, saptamana viitoare, cu reprezentanti ai comunitatii rome, carora la va da asigurari cu privire la sprijinul CE pentru eliminarea „discriminarii“ in Europa, relateaza agentia Europa Press. „Sper sa-i intalnesc pe reprezentantii comunitatii rome, saptamana viitoare, pentru a-i asigura de sustinerea mea si a le comunica obiectivul Comisiei de a combate discriminarea la care ei sunt supusi in Europa“, a declarat Frattini. Parlamentul European a condamnat, joi, intr-o rezolutie, declaratiile comisarului pentru Justitie, Libertate si Securitate, referitoare la expulzarea etnicilor romi din state membre UE.

Dupa incidentul in care Giovanna Reggiani a fost agresata de Romulus Mailat, Frattini sublinia ca problema sigurantei publice se poate rezolva foarte simplu: autoritatile merg intr-o tabara de nomazi din Roma si intreaba pe fiecare din ce traieste. „Cine nu are un raspuns va fi expulzat in Romania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.