Vicepresedintele Comisiei Europene (CE), Franco Frattini, se va intalni saptamana viitoare cu lideri ai comunitatii rome din Europa.

Comisarul ii va asigura pe reprezentantii romilor de sprijinul CE pentru eliminarea discriminarii de pe c
Vicepresedintele Comisiei Europene (CE), Franco Frattini, se va intalni saptamana viitoare cu lideri ai comunitatii rome din Europa.

Comisarul ii va asigura pe reprezentantii romilor de sprijinul CE pentru eliminarea discriminarii de pe continent. Demersul lui Frattini vine dupa o serie de critici formulate la adresa sa in Parlamentul European, ca urmare a unui interviu acordat unui cotidian italian. El spunea la inceputul lunii ca problema sigurantei publice poate fi rezolvata foarte simplu: "Autoritatile merg intr-o tabara de nomazi si intreaba pe fiecare din ce traieste. Cine nu are un raspuns va fi expulzat in Romania. Asa functioneaza directiva UE", a explicat Frattini pentru editia din 2 noiembrie a cotidianului Il Messaggero.
Gestul comisarului este privit cu optimism de reprezentantii societatii civile. "Mesajul arata ca situatia romilor in Europa devine o prioritate si mai cred ca este un fel de mea culpa pe care comisarul Frattini o face pentru unele declaratii in legatura cu decretul Guvernului Prodi", ne-a declarat Smaranda Enache, presedinta Ligii Pro Europa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.