Paul Lambrino, fiul lui Mircea, fratele nelegitim al Regelui Mihai, revendica 37,5% din fostele domenii regale de la Banloc, judetul Timis. Potrivit specialistilor imobiliari din zona, valoarea terenurilor si imobilelor cerute in instanta depaseste
Paul Lambrino, fiul lui Mircea, fratele nelegitim al Regelui Mihai, revendica 37,5% din fostele domenii regale de la Banloc, judetul Timis. Potrivit specialistilor imobiliari din zona, valoarea terenurilor si imobilelor cerute in instanta depaseste 50 milioane de euro.

In toamna anului 2005, in ultima zi in care se mai puteau depune dosare cu revendicari la Legea 247/2005, la Primaria Banloc a sosit o cerere din partea lui Paul Lambrino, prin care acesta revendica nu mai putin de 37,5% din fostele domenii regale.
Mai putin fostul castel regal. „Inainte de a inregistra dosarul, am luat documentele legale, am mers pe linie genealogica si am constatat ca Paul Lambrino este ruda de gradul patru cu principesa Elisabeta. Nu ne-a interesat calitatea sa de alteta regala, ci doar pe cea de simplu cetatean care are dreptul la o mostenire. Ni s-a cerut reconstituirea dreptului de proprietate asupra fostei mosii a principesei Elisabeta a Greciei, sora regelui Carol al II-lea, mai exact 537,5 hectare de padure, cu terenuri forestiere, cabane de vanatoare si case de protocol, dar si 772 hectare de teren arabil, cu pescariile si orezariile aferent e. Analizand actele de mostenire depuse la dosar, am propus Prefecturii Timis restituirea intregii suprafete de padure si a 50 de hectare de teren arabil, adica maximum cat permite Legea 547. Fiind un caz extrem de complex, dat fiind faptul ca Paul Lambrino nu a fost recunoscut de Casa Regala, Comisia de Fond Funciar de la Prefectura inca nu s-a pronuntat asupra acestei cereri”, ne-a declarat primarul Cornel Tota. Acesta a precizat ca absenta castelului de pe lista revendicarilor se datoreaza faptului ca edificiul poate fi solicitat doar in baza Legii 10.

Casa Regala a contestat cererea
Tentativa de recuperare a domeniilor regale de la Banloc de catre Paul Lambrino, a starnit o replica dura din partea Casei Regale de la Versoix. Fostul monarh al Romaniei a contestat calitatea princiara a lui Paul Lambrino si, indirect, testamentul prin care Carol al II-lea si-a lasat averea fratelui sau, principele Carol Mircea Grigore (37,5%), Regelui Mihai (37,5%) si principesei Elena Lupescu (25%). Aceeasi contestatie a fost trimisa, spre luare la cunostinta, si Primariei Banloc, pentru ca eventuala retrocedare a domeniilor regale sa nu aiba loc inainte de finalizarea procesului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.