Rusul l-a eliminat din Turneul Campionilor pe invingatorul lui Federer, Fernando Gonzalez, propulsindu-l pe elvetian in semifinale.

In primele zile ale Turneului Campionilor (4.450.000 dolari) de la Shanghai se intrevedea o mare surpr
Rusul l-a eliminat din Turneul Campionilor pe invingatorul lui Federer, Fernando Gonzalez, propulsindu-l pe elvetian in semifinale.

In primele zile ale Turneului Campionilor (4.450.000 dolari) de la Shanghai se intrevedea o mare surpriza, dupa infringerea lui Roger Federer de catre Fernando Gonzalez. Dupa ultimele meciuri ale Grupei Rosii, pozitiile in care se gasesc cei doi sint insa total diferite, elvetianul fiind calificat in semifinalele competitiei, iar chilianul eliminat. Interesant este ca Federer a obtinut calificarea inca dinainte de disputarea partidei finale cu Andy Roddick, lui fiindu-i deschis drumul din grupe de catre Nikolai Davidenko, care l-a invins in prima partida a zilei pe Gonzalez, cu 6-4, 6-3. Dupa doua infringeri in primele etape, rusul nu mai avea nici o sansa sa prinda vreun loc in careul de asi, dar a luptat ca intr-o finala, iar victoria i-a fost rasplatita cu 100.000 de dolari. Totusi, Federer s-ar fi dovedit capabil sa obtina calificarea si prin propriile forte, el administrindu-i prima infringere din aceasta saptamina americanului Andy Roddick, cu care a incheiat conturile dupa un sec 6-4, 6-2. Urmatoarele meciuri la Shanghai ii opun, in semifinale, pe David Ferrer lui Andy Roddick si Rafael Nadal lui Roger Federer.

La dublu asistam la ultimele meciuri ale unor cupluri consacrate, o data cu eliminarea din faza grupelor Turneului Campionilor destramindu-se perechea suedezo-belarusa Max Mirnyi/Jonas Bjorkman. Jucatorul scandinav nu va participa la Australian Open, pentru a fi alaturi de sotia sa, Petra, care la mijlocul lui ianuarie asteapta al doilea copil. Cind va reveni in circuit, in februarie, Bjorkman va face pereche cu Kevin Ullyett, din Zimbabwe, care s-a calificat la dublu in semifinalele actualului Turneu al Campionilor, facind pereche cu australianul Paul Hanley. Tennis Master Cup, de la Shanghai, este ultimul turneu ATP al sezonului, circuitul urmind sa se reia pe 31 decembrie, la Adelaide, Doha si Chennai.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.