Situat pe strada Gabroveni, Cool Cat si-a facut clientela parazitand discret Fire-ul - cine vroia sa bea o bere intr-o atmosfera mai relaxata, pe o muzica mai rafinata, trecea de Fire ca sa se implante intr-o bere bauta in Cool Cat. Pornind de aici,
Situat pe strada Gabroveni, Cool Cat si-a facut clientela parazitand discret Fire-ul - cine vroia sa bea o bere intr-o atmosfera mai relaxata, pe o muzica mai rafinata, trecea de Fire ca sa se implante intr-o bere bauta in Cool Cat. Pornind de aici, Cool Cat si-a construit o imagine de bar postrock, cu muzica mai noua decat invechitul rock din Fire. Daca playlist-ul din Fire a imbatranit cu "Will Rock You", Moby si Lickido, in Cool Cat ai ocazia sa asculti Massive Attack sau Queen Of The Stone Age. Se simtea nevoia unui astfel de spatiu - nici electro, nici rock - pe scurt, alternativ: in Cool Cat se asculta chill out, trip-hop, drum and bass, indie. Din pacate, playlist-ul nu este foarte extins, astfel ca, dupa cateva saptamani de mers, muzica o sa inceapa sa se repete. Clubul e amenajat intr-una din casele din Centrul Vechi al Lipscanilor, o casa cu doua etaje. La parter e barul si doua mese inghesuite, cam jalnice. Surpriza vine de la etaj, unde sunt trei incaperi cu un design destul de interesant. E greu sa scoti efecte de cool din dezordine si lucruri uzate, fara sa cazi in clisee obosite de rock. Cool Cat reuseste sa evite aceste clisee. Nu exista scaune, ci saci de piele umpluti cu zapada artificiala, asezati direct pe podelele vechi, din scanduri crapate. Pe pereti sunt graffit i-uri facute cu spray-ul si inscriptii facute cu marker-ul sau pixul - de catre clientii barului care au fost invitati sa scrie pe pereti. Inscriptiile sunt aglomerate si omniprezente ca pistruii, te insotesc chiar si la toaleta. Pe langa inscriptii, sunt si ceva tablouri - un fel de Che Guevara pictat in maniera stangace a artei revolutionare din America Latina si niste tablouri mai "gotice" cu fete palide pe fond intunecat. Tavanul este acoperit cu muselina alba si visinie, care cade in falduri "somptoase", dand un lustru ironic de lux pop incaperii. Tinerii care vin aici sunt adolescenti sau tineri pana in 25 de ani, de aceea muzica este un pic cam tare, deranjand discutiile - dupa o noapte de Cool Cat esti cam ragusit. Preturile sunt mici, "de Fire", 4,5 lei berea Tuborg, ceea ce e o surpriza placuta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.