Cunoscuta pianista Ilinca Dumitrescu va sustine sambata un concert la pian in cadrul unui eveniment pus la cale de autoritatile locale pentru a inaugura pianul pe care Filarmonica de Stat l-a primit de la Camera Deputatilor. Pe langa concertul de sam
Cunoscuta pianista Ilinca Dumitrescu va sustine sambata un concert la pian in cadrul unui eveniment pus la cale de autoritatile locale pentru a inaugura pianul pe care Filarmonica de Stat l-a primit de la Camera Deputatilor. Pe langa concertul de sambata de la Casa de Cultura a Sindicatelor, celebra pianista va sustine, pe data de 24 noiembrie, la Dorohoi, un concert similar la muzeul din localitate. Ilinca Dumitrescu a fost pana in 2005 directorul Muzeului Muzicii si este in prezent o personalitate artistica de anvergura internationala. Pianista s-a nascut la Bucuresti, intr-o familie de artisti. si-a inceput studiile in orasul natal, printre profesorii sai numarandu-se pianista Cella Delavrancea (instrument) si compozitorul Mihail Jora (discipline teoretice). Este absolventa, cu distinctia maxima ("Diploma de Merit" in 1978), a Conservatorului de Stat "P. I. Ceaikovski" din Moscova, la clasa celebrilor maestri Stanislav Neuhaus si Iakov Flier.




Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.