Precizie. Matematicianul francez Alexis Lemaire a calculat mental, in doar 72 de secunde, un radical de ordinul 13 dintr-un numar de 200 de cifre Alexis Lemaire, poreclit "Computerul uman", a stabilit la Academia de Stiinte din New York un record ap
Precizie. Matematicianul francez Alexis Lemaire a calculat mental, in doar 72 de secunde, un radical de ordinul 13 dintr-un numar de 200 de cifre Alexis Lemaire, poreclit "Computerul uman", a stabilit la Academia de Stiinte din New York un record aproape neverosimil. Francezul de 27 de ani a calculat mental, in doar 72 de secunde, radical de ordinul treisprezece dintr-un numar format din 200 de cifre, depasind cu cinci secunde un record pe care-l stabilise asta vara. Numarul a fost ales aleatoriu, de un computer. Rezultatul obtinut de francez in urma calcularii radicalului a fost "2 quadrilioane, 397 trilioane, 207 miliarde, 667 milioane, 966 de mii, 701", relateaza presa internationala. Setat asemenea computerului Lemaire studiaza inteligenta artificiala la Universitatea Reims in estul Frantei. Tanarul sustine ca secretul succesului sau este acela de a face creierul uman sa functioneze, pentru scurt timp, precum un computer, obligandu-si propria minte sa functioneze pe baza algoritmilor utilizati in programare.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.