Din fericire pentru noi, asa cum ne doream, meciul de la Sofia, care va avea loc in aceasta seara, nu are un caracter decisiv. Suntem deja calificati la Euro 2008, asa ca jocul in sine nu ne poate aduce mai mult decat am realizat in clasamentul grupe
Din fericire pentru noi, asa cum ne doream, meciul de la Sofia, care va avea loc in aceasta seara, nu are un caracter decisiv. Suntem deja calificati la Euro 2008, asa ca jocul in sine nu ne poate aduce mai mult decat am realizat in clasamentul grupei.
Dincolo de cifre, insa, stau alte calcule. Romania ar face foarte bine sa nu piarda in aceasta seara, din mai multe motive. Unul, poate cel mai important, este acela al coeficientului pe care il avem in clasamentul european, ce ne situeaza in acest moment printre echipele care ar ajunge in a doua urna valorica la tragerea la sorti a grupelor turneului final. Adica o pozitionare buna, care ne-ar permite, teoretic, sa avem o grupa mai accesibila. Numai ca acest coeficient trebuie aparat "cu dintii", asa cum numai o victorie o face... In caz contrar, alunecam in a treia urna valorica si incepem sa ne facem griji. Nu e de neglijat nici orgoliul. Bulgarii si romanii au "incins" o neasteptata polemica ce uneori a prins aspecte violente. Totul a pornit, daca va amintiti, de la "clovnul" Hristo Stoicikov si al sau "mamaliciki" pe care unii l-au considerat jignitor, mai ales ca eram pe "teren propriu", la Constanta. A venit apoi si acel 2-2, cu echipa Bulgariei egaland norocos in ultimele minute, si uite asa s-a nascut o rivalitate care a incins spiritele. De aici si pana la amenintarea romanilor cu moartea de catre unele grupuri de suporteri bulgari nu a fost decat un pas...
Romania se afla de joi la Sofia, iar ieri a avut programat antrenamentul oficial. Marea absenta din lotul nostru este cea a lui Adrian Mutu (accidentat), el fiind inlocuit cu Gigel Bucur. Astfel, nationala ar putea juca astazi in urmatoarea alcatuire: Lobont (Coman) - Ogararu, Goian, Tamas, Rat - Nicolita (Fl. Petre), Chivu, Ovidiu Petre, Codrea - Daniel Niculae, Marica.
Starea de spirit a bulgarilor a ilustrat-o cel mai bine Ceavdar Iankov, care joaca la Hanovra '96, el declarand ca, in ciuda razboiului mediatic, ceea ce conteaza este ca Romania este deja calificata la Euro 2008, in timp ce Bulgaria nu.
Meciul are loc azi, de la ora 18.00, pe stadionul "Vasil Levski", in grupa G a preliminariilor, si va fi transmis in direct la TVR1.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.