Presedintele Traian Basescu si-a popularizat, ieri, la Radio Romania Actualitati, hot-line-ul pe care l-a infiintat, repetand de trei ori numarul de telefon la care populatia poate asculta, in campanie, mesajele sale legate de votul uninominal si re
Presedintele Traian Basescu si-a popularizat, ieri, la Radio Romania Actualitati, hot-line-ul pe care l-a infiintat, repetand de trei ori numarul de telefon la care populatia poate asculta, in campanie, mesajele sale legate de votul uninominal si reformarea clasei politice. El a precizat ca populatia ii poate adresa intrebari la numarul respectiv de telefon pe teme strict legate de votul uninominal si reformarea clasei politice. Totodata, presedintele si-a expus inca o data viziunea despre uninominal.

Seful statului si-a infiintat un „hotline“, unde populatia ii poate asculta - la „tarif normal“, potrivit site-ului basescu.ro - mesajele despre referendum, uninominal si clasa politica. Totodata, presedintele a declarat ca in cazul in care romanii vor vota la referendum „nu“, iar prin prezenta scrutinul va fi validat, atunci se va bloca cel putin pentru cinci ani procesul de reformare a clasei politice. Basescu a adaugat ca sistemul propus de Guvern este o pacaleala, pentru ca va permite in continuare intrarea in Parlament a clientelei politice a partidelor, pe liste. Seful statului a spus ca, prin sistemul pe care il propune el, structura Parlamentului se va orienta spre doua-trei partide puternice, fapt care va asigura o mai mare stabilitate a vietii politice si a guvernarii. Presedintele a precizat ca, prin sistemul propus de el, cel care voteaza va putea sti ce parlamentar il reprezinta si, in functie de rezultatele pe care acesta le are in timpul mandatului, il va vota din nou la urmatoarele alegeri sau nu. Basescu a mai spus ca prin introducerea votului uninominal majoritar Romania va avea 120 de senatori si 240 de deputati, ceea ce inseamna o reducere cu 30% a numarului de parlamentari. Pe de alta parte, Bogdan Olteanu i-a adresat presedintelui a zecea scrisoare in care ii cere sa promulge votul uninominal asumat de Guvern in Parlament, spunandu-i ca „timpul asteptarii a trecut“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.