Presedintele Traian Basescu le-a urat, sambata, studentilor de la Academia Navala Mircea cel Batran, "Bun cart inainte!" la festivitatea de aniversare a 135 de ani de la infiintarea institutiei de invatamant, in cadrul unei ceremonii care a cuprins s
Presedintele Traian Basescu le-a urat, sambata, studentilor de la Academia Navala Mircea cel Batran, "Bun cart inainte!" la festivitatea de aniversare a 135 de ani de la infiintarea institutiei de invatamant, in cadrul unei ceremonii care a cuprins si decorarea drapelului de lupta al unitatii. Traian Basescu a decorat drapelul de lupta al Academiei Navale cu "Virtutea maritima in grad de ofiter". Presedintele a primit din partea conducerii Academiei un binoclu, un sextant si o busola, transmite Realitatea TV.
In discursul sustinut in fata invitatilor, presedintele Basescu a tinut sa spuna de ce pentru el Academia Navala este o institutie care are ceva mai aparte. "Aceasta scoala nu pregateste doar ofiteri de marina militara si comerciala. E o scoala care prin specificul meseriei noastre trebuie sa ne scoata oameni pregatiti pentru viata. Putine scoli au aceasta traditie de a pregati astfel de oameni . Experienta dascalilor nostri din generatie in generatie ajunge sa fie pentru noi, care terminam, o experienta de viata. O primim, o preluam si plecam la bordul navelor", a afirmat seful statului. "Un absolvent al Academiei Navale e un om care prin educatie stie ca trebuie sa infrunte intotdeauna natura, stie ca pleaca la bordul navei si e parte a unei echipe. stie sa il respecte pe cel care ii este alaturi, sa lucreze in echipa pentru ca singur nu o sa reuseasca, ci oar impreuna cu echipajul", a mai spus Basescu. El a mai amintit ca la Academia Navala se pregatesc atat ofiteri de marina militari pentru fortele navale care fac parte din NATO, cat si ofiteri pentru marina comerciala care se afla pe nave sub toate pavilioanele lumii. El a remarcat ca Academia Navala este un simbol al sistemului de educatie romanesc "simbol al dorintei de deschidere catre lume prin care Romania isi pregateste oameii sa se deschida spre lume". La final, el le-a urat studentilor "Bun cart inainte".Ceremonia care s-a desfasurat in sala de sport a Academiei Navale din cauza ca vremea era nefavorabila. Inainte de a parasi Academia Navala, presedintele Traian Basescu a declarat ca s-a simtit extraordinar si ca ii placea cand era student. "Mi-a folosit foarte mult ca am trait intr-o institutie militarizata care m-a pregatit pentru viata. Acum vin cu multa placere la Academie oricand. Si la Constanta ma simt bine. E orasul meu", a spus Basescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.