Mii de afroamericani au manifestat, vineri, la Washington, pentru a cere autoritatilor federale mai multa fermitate in privinta infractiunilor rasiste. Manifestatia se inscrie in miscarea de nemultumire provocata dupa ce mai multi tineri afroamerican
Mii de afroamericani au manifestat, vineri, la Washington, pentru a cere autoritatilor federale mai multa fermitate in privinta infractiunilor rasiste. Manifestatia se inscrie in miscarea de nemultumire provocata dupa ce mai multi tineri afroamericani au fost ucisi de politie sau sunt urmariti penal in mod exagerat, transmite Realitatea TV. Miscarea s-a cristalizat in jurul localitatii Jena din Louisiana, tulburata de tensiuni rasiale incepand din toamna anului 2006.
Incidentele din Jena s-au declansat cand trei liceeni afroamericani s-au asezat sub un copac "rezervat albilor", din curtea scolii. A doua zi, trei funii au fost agatate de ramurile copacului. "Cand agati undeva o funie, pentru noi nu este o gluma", a spus reverendul Al Sharpton, liderul luptei pentru drepturile civice si cel care a organizat manifestatia. "Aceste simboluri ale urii nu-si au locul in tara noastra", potrivit procurorului general, Michael Mukasey, care a denuntat aparitia acestor obiecte "in scoli, locurile de munca sau cartiere" din intreaga tara. El a reamintit ca serviciile sale lucreaza in stransa colaborare cu autoritatile statelor respective. Potrivit statisticilor FBI, aproape 4.700 de infractiuni rasiste s-au inregistrat in 2005 in Statele Unite ale Americii, dintre care 68% impotriva afroamericanilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.