Cuprinderea zonei turistice Balvanyos in proiectul european „Natura 2000“ a starnit proteste in randul locuitorilor comunei Turia, din judetul Covasna. Viceprimarul localitatii, Daragus Attila, a declarat ca oamenii sunt nemultumiti de f
Cuprinderea zonei turistice Balvanyos in proiectul european „Natura 2000“ a starnit proteste in randul locuitorilor comunei Turia, din judetul Covasna. Viceprimarul localitatii, Daragus Attila, a declarat ca oamenii sunt nemultumiti de faptul ca pamanturile le-au fost incluse in acest program fara consultarea si acordul lor, iar acest lucru le va aduce prejudicii, deoarece normele europene impun o serie de restrictii pentru ariile protejate. Spre exemplu, a spus Daragus Attila, autoritatile locale si localnicii ar dori sa extinda activitatea turistica in zona, dar planurile lor se suprapun cu „Natura 2000“ care interzice constructiile in aceste situri naturale. „Foarte multi proprietari de terenuri nu au aflat inca de acest proiect si tare mi-e teama de ce se va intampla cand vor descoperi acest lucru“, a spus Daragus Attila.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.