Incercarile conducatorilor federatiilor de specialitate de la Sofia si Bucuresti, de a linisti spiritele inaintea meciului direct de maine seara (ora 18.00/TVR1), par inutile din moment ce unele ziare bulgare pun serios gaz pe foc. Degeaba au avut j
Incercarile conducatorilor federatiilor de specialitate de la Sofia si Bucuresti, de a linisti spiritele inaintea meciului direct de maine seara (ora 18.00/TVR1), par inutile din moment ce unele ziare bulgare pun serios gaz pe foc. Degeaba au avut jucatori romani precum Trica si Florentin Petre, cuvinte de lauda la adresa fotbalului de peste Dunare si degeaba au incercat cei de la Sofia sa puna ca motto al acestui meci „Acesta e doar un joc, nu un razboi”. In goana dupa senzational, rivalitatea sportiva a fost lasata deoparte de unii confrati bulgari, care au trecut la amenintari directe. Spre exemplu, cotidianul „Meridian Mach” a scris ca infruntarea de pe stadionul „Vasil Levski” se poate termina „intr-o baie de sange”, informatia fiind preluata si de alte site-uri sportive.

Concret, cele mai periculoase factiuni ale galeriilor sofiote de la TSKA si Levski s-au unit cu ultrasii celor de la Botev Plovdiv pentru a incerca sa-i atace pe suporterii romani care vor dori sa-i sustina pe tricolori. Conform sursei citate, bulgarii vor sa razbune jignirile aduse de Adrian Mutu, care a declarat recent ca nu vr ea Bulgaria la turneul final, ci Olanda, precum si ironiile aparute in presa de la noi atunci cand nationala lui Victor Piturca si-a asigurat biletele pentru Euro 2008.

Vecinii radicali propun expulzarea 'tiganilor de romåni>>
Forumurile editiilor on-line ale ziarelor bulgare sunt pline de injurii postate de bulgari si romani, acesta fiind un alt motiv pentru huligani de a plati polite. Articolul intitulat „Fanii vor rupe capetele romanilor“, aparut in Meridian Mach de ieri, a dat apa la moara tuturor extremistilor. Unii avanseaza chiar locul in care cei aproximativ 250 de vizitatori vor fi atacati cu pietre: localitatea „Bulgarski Izvor”. Mesajele nu sunt dintre cele mai frumoase.
„Catre toti tiganii murdari: Hitler n-a terminat toata treaba cu voi!” ori „Ce frati sa fim cu ei cand nu exista roman alb?” sunt doar doua care pot fi reproduse.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.