Cei mai multi cetateni ai unei tari au meserii oneste, care le permit sa cåstige niste bani acolo, pe care sa-i foloseasca la achitarea creditelor sau la trimiterea copiilor la scoala. Unii, mai putini si ceva mai descurcareti, nu au aceste pr
Cei mai multi cetateni ai unei tari au meserii oneste, care le permit sa cåstige niste bani acolo, pe care sa-i foloseasca la achitarea creditelor sau la trimiterea copiilor la scoala. Unii, mai putini si ceva mai descurcareti, nu au aceste probleme zilnice, gåndindu-se doar cum sa-si mareasca averile mostenite sau dobåndite prin propria sudoare. Altii, cei mai de neinvidiat, traiesc pentru a forta intrarea in cartile de istorie si pentru a-si simti orgoliul gådilat, minut cu minut. Acestia se cheama, peste tot in lume, politicieni.

Oameni fara talente speciale, carora vocea nu le poate asigura 5 minute de glorie, frumusetea nu le poate aduce contracte cu cele mai mari case de moda si pe care nici mintea nu-i ajuta suficient pentru a depasi testele exhaustive ale claselor primare, ei bine, acesti oameni aleg mai mereu scurtatura spre celebritate numita partidul politic. In democratii sau sub cråncene dictaturi, ei sunt si vor fi mereu la datorie, dånd din coate, muscånd cånd e nevoie si lingånd atunci cånd n-au incotro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.