Cercetatorii americani au reusit sa creeze pentru prima oara in laborator embrioni de maimute. In acest fel se pot obtine celule stem, care se pot diferentia in orice celula din corp, ceea ce inseamna ca descoperirea reprezinta un avans terapeutic f
Cercetatorii americani au reusit sa creeze pentru prima oara in laborator embrioni de maimute. In acest fel se pot obtine celule stem, care se pot diferentia in orice celula din corp, ceea ce inseamna ca descoperirea reprezinta un avans terapeutic foarte important. Unii oameni de stiinta privesc problema si din alt punct de vedere, sustinand ca aceasta descoperire va reduce foarte mult retinerile legate de clonarea umana, mai ales ca se poate folosi acelasi procedeu pentru a obtine embrioni umani. Incercarile de a clona embrioni umani pentru scopuri stiintifice si terapeutice au intalnit pana acum obstacole tehnice, dar au declansat si numeroase controverse. Noua tehnica, asemanatoare celei folosite la oaia Dolly, poate sa revolutioneze clonarea, dand posibilitatea expertilor sa trasforme ovulele umane in embrioni clonati. Maimuta folosita pentru clonarea embrionilor face parte din specia macaco rhesus si are 10 ani. Cercetatorii au reusit sa extraga celule din embrionii creati, pe care le-au transformat apoi in laborator in celule cardiace si neuronale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.