>> Unul din cinci romani moare din cauza fumatului.

Diverse manifestari vor avea loc in toata tara cu prilejul Zilei Mondiale Fara Tutun. Astfel, studentii ieseni vor iesi in strada pentru a le imparti cadouri cetatenilor care vor sa isi a
>> Unul din cinci romani moare din cauza fumatului.

Diverse manifestari vor avea loc in toata tara cu prilejul Zilei Mondiale Fara Tutun. Astfel, studentii ieseni vor iesi in strada pentru a le imparti cadouri cetatenilor care vor sa isi arunce tigarile intr-o cutie, in cadrul unei actiuni intitulate "Azi renunt la tigari!". Evenimente similare se vor desfasura si in celelalte orase ale tarii si vor include activitati precum licitatia de tigari, grupul terapeutic, expozitii de grafica si desen tematic, cu scopul motivarii nefumatorilor de a nu experimenta consumul de tutun si reducerii consumului de tutun.
Conform datelor prezentate ieri de Institutul de Pneumologie "Marius Nasta", peste 50.000 de oameni mor anual in Romania din cauza fumatului. Totodata, in Romania exista un milion de bolnavi de bronhopneumopatie cronica obstructiva (BPOC), boala care afecteaza preponderent fumatorii, iar rata de deces este mai mare decat cea a pacientilor cu cancer pulmonar si cancer de san la un loc. Situatia este cu atat mai ingrijoratoare cu cat mortalitatea din cauza acestei boli a crescut cu 67% in perioada 1998-2000.

8.30 protest al cercetatorilor
Sediul MEdC
Federatia Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare din Romania protesteaza la sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

9.00 cioroianu, la cncd
Sediul CNCD
Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, este asteptat la audieri la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), in legatura cu declaratiile pe care le-a facut referitor la deportarea romilor in desert.

10.00 sedinta cna
Sediul CNA
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) va analiza, in sedinta de joi, mai multe rapoarte de monitorizare a unor emisiuni radio si TV, printre care si cele pentru campaniile alegerilor europarlamentare si referendum.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.