Pentru a fi "bun", un ministru trebuie sa fie competent, sa aiba o buna pregatire si sa nu fie corupt. Aceste criterii au rezultat din cercetarea realizata de Realitatea TV in cadrul proiectului "Zece pentru Romania".
Mai mult de jumatate dintr
Pentru a fi "bun", un ministru trebuie sa fie competent, sa aiba o buna pregatire si sa nu fie corupt. Aceste criterii au rezultat din cercetarea realizata de Realitatea TV in cadrul proiectului "Zece pentru Romania".
Mai mult de jumatate dintre respondenti (56%) au apreciat ca a fi "competent, bine pregatit" reprezinta cel mai important criteriu, urmat fiind de "nu este corupt" si este "inteligent, abil". In baza acestor criterii, publicul a nominalizat 12 ministri, membri ai actualului Guvern sau ai Cabinetului Tariceanu I. Din categoria "fostilor", sunt apreciati de respondenti ex-ministrul democrat de Interne Vasile Blaga, fostul ministru al Justitiei Monica Macovei si ex-ministrul liberal de Externe Mihai Razvan Ungureanu. Lor li se adauga actualii sefi de la Educatie, Justitie, Externe, Aparare, Sanatate, Transporturi, Munca si Finante: Cristian Adomnitei, Tudor Chiuariu, Adrian Cioroianu, Teodor Melescanu, Eugen Nicolaescu, Ludovic Orban, Paul Pacuraru si, respectiv, Varujan Vosganian. In etapa a doua a proiectului a intrat, potrivit criteriilor de performanta apreciate de respondenti, si prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu.
"Zece pentru Romania", considerat cel mai ambitios proiect de televiziune, a ajuns la cea de-a treia editie si urmareste sa identifice elitele anului 2007. In afara ministrilor, mai sunt luati in discutie sportivii, parlamentarii, actorii, jurnalistii, interpretii vocali, oamenii de afaceri, analistii politici si politicienii, fie ei tineri sau cu notorietate. Anul acesta, pentru prima oara, proiectul beneficiaza de un juriu stabil format din Adriana Saftoiu, responsabila de modalitatea si eficienta comunicarii publice a candidatilor, Aurora Liiceanu, care va observa resorturile psihologice ale impunerii valorilor in societate, Mircea Kivu, sociolog recunoscut, "glasul ratiunii" care contrapune agenda politicianului agendei cetateanului si, nu in ultimul rand, regizorul Alexandru Darie care analizeaza "piesa de teatru" jucata pe scena vietii de catre "candidati". Asemenea editiei din 2006, cand la "Zece pentru Romania" a fost invitat un nume greu, Helmut Kohl, si editia 2007 beneficiaza de un invitat special: Henry Kissinger.
Cercetarea sociologica este efectuata de patru institute de sondare a opiniei publice (INSOMAR, IMAS, TNS-CSOP si CURS), pe un esantion national de 4.800 de subiecti, reprezentativi pentru populatia adulta a Romaniei. Castigatorii fiecarei categorii vor fi premiati la Gala Zece pentru Romania, care va avea loc la Ateneul Roman pe data de 14 decembrie.

Topul Realitatii
Etapa a doua

Cristian Adomnitei
Vasile Blaga
Tudor Chiuariu
Adrian Cioroianu
Monica Macovei
Teodor Melescanu
Eugen Nicolaescu
Ludovic Orban
Paul Pacuraru
Calin Popescu Tariceanu
Mihai Razvan Ungureanu
Varujan Vosganian


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.