Raritate. Exemplarele lui Constantin Raducanu fac parte din rasa hibrid "Uriasul German" si pot atinge o greutate de 12 kilograme Lucreaza in domeniul informaticii, dar pe langa aceasta ocupatie, Constantin Raducanu se poate lauda cu un alt hobby, m
Raritate. Exemplarele lui Constantin Raducanu fac parte din rasa hibrid "Uriasul German" si pot atinge o greutate de 12 kilograme Lucreaza in domeniul informaticii, dar pe langa aceasta ocupatie, Constantin Raducanu se poate lauda cu un alt hobby, mai putin obisnuit. Barbatul creste, in curtea parintilor sai din Buftea, iepuri din rasa hibrid "Uriasul German". Dupa cum sugereaza si numele, animalele au dimensiuni de-a dreptul impresionante. O greutate de mai bine de zece kilograme, o inaltime de jumatate de metru si o lungime de 70 de centimetri. Acesta ar fi portretul unui iepure de numai sase luni, insa crescatorul are in ograda nu mai putin de 20 de astfel de exemplare. "Au un ritm de dezvoltare ametitor. Intr-o luna se ingrasa aproape 1,2 kg, iar daca ar fi sa facem un calcul, ar insemna ca in fiecare zi acumuleaza 40 de grame. Un pui de numai sase saptamani arata ca un iepure normal care are doua kilograme. Cei din aceasta rasa ajung la maturitate rapid, in maximum opt luni, si pot cantari chiar si 12 kilograme, insa la aceasta greutate sunt considerati deja obezi", ne-a povestit Constantin Raducanu. Crescatorul spune ca a vandut zeci de astfel de iepuri, in special pentru monta, insa niciodata nu a privit aceasta pasiune ca pe o afacere, chiar daca este una cat se poate de profitabila. Un exemplar adult cu pedigree si bine ingrijit costa nu mai putin de 300 de euro, in timp ce un pui ajunge la aproape 25 de euro.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.