Un consortiu va intra in actionariatul Gecad Tehnologies, detinatorul marcii Axigen, cu o participatie de 11,7%, in urma unei investitii de doua milioane de euro, iar compania va fi listata pe piata de capital.
"Aceasta este prima investitie in
Un consortiu va intra in actionariatul Gecad Tehnologies, detinatorul marcii Axigen, cu o participatie de 11,7%, in urma unei investitii de doua milioane de euro, iar compania va fi listata pe piata de capital.
"Aceasta este prima investitie in Axigen avand ca obiectiv final listarea la Bursa. Suntem foarte mandri ca valoarea tehnologiei noastre este confirmata de investitori de prima mana, dupa doar doi ani de prezenta pe piata internationala. Obiectivul nostru este ca Axigen sa devina cea mai importanta solutie de mesagerie la nivel global", spune Radu Georgescu, presedinte al Gecad Group si presedinte al comitetului director al Gecad Technologies/Axigen.Compania va fi listata, cel mai probabil, pe BVBGeorgescu a adaugat ca Axigen va urmari un moment oportun pentru listarea pe piata de capital, cel mai probabil la Bursa de Valori Bucuresti.
"Companiile IT urca pe piata de capital, chiar daca economiile stagneaza. Vom analiza oportunitatea listarii la Bursa, nu cred ca va fi mai repede de sase luni, dar nici mai tarziu de doi ani", a spus oficialul Gecad.
Oficialul nu a mentionat pachetul de actiuni vizat pentru listare. In prezent, Gecad Tehnologies are un capital social in valoare de trei milioane de euro, iar acesta urmeaza sa fie majorat cu 11,76%, reprezentand participarea investitorilor la capitalul social.
"Valoarea companiei a ajuns, conform estimarilor noastre, la 17 milioane de euro, la numai doi ani de la lansare", a precizat Georgescu.In consiliul director a fost numit deja un membru din consortiuDin consortiul care a investit in compania romaneasca, pe langa fondurile Global Finance si 3TS-Cisco Growth Fund III, fac parte si mai multi investitori individuali, oameni de afaceri americani interesati de industria IT.
"In consortiu sunt sapte entitati, insa s-au aratat interesate, in total, 25, dintre acestia multi dorind sa investeasca cate doua milioane de euro. Oferta noastra a fost suprasubscrisa si am ales investitorii pe care i-am considerat cei mai potriviti, care sa contribuie nu doar cu bani, ci si cu unele cunostinte si retele de parteneri", a adaugat presedintele comitetului director al companiei.
Consortiul investitorilor va detine un total de 11,76% din capitalul Gecad Technologies/Axigen, restul actiunilor revenindu-i lui Radu Georgescu.
In comitetul director al companiei a fost numit in functia de director reprezentantul consortiului de investitori, Ted Cominos. El este partener la fondul de investitii Ethemba Capital.
De asemenea, a fost, din 1997, consultant, organizator si coordonator pentru mai multe tranzactii din Europa Centrala si de Est, inclusiv preluarea de catre Microsoft a solutiei de securitate antivirus Rav de la Gecad.
"Am ales Axigen pentru ca echipa sa de management are un parcurs de business de foarte mare succes si pentru ca platforma software pe care este construit produsul permite companiei sa raspunda foarte repede cerintelor pietei. Ca grup, dorim sa contribuim cu resursele financiare, cu experienta pe care o avem in investitii similare in regiune si cu accesul la o retea extinsa de lideri de piata si experti din industria software", a spus Cominos.Afaceri de 300.000 de euro in acest an pentru AxigenPentru acest an, Axigen estimeaza o cifra de afaceri de 300.000 de euro. "Deocamdata, n-am stabilit un obiectiv pentru anul urmator, insa vanzarile vor avea o crestere importanta. Activitatea se va dezvolta organic, iar pe masura ce productia o va cere, vom face noi angajari", a spus Oana Bornaz, directorul executiv al Gecad Technologies.
Infiintata in 2001, Gecad Technologies, parte a grupului Gecad, are activitati de cercetare tehnologica, project management si dezvoltare de tehnologii software. Firma detine solutia de mesagerie electronica rapida Axigen Mail Server, destinata atat companiilor mici si mijlocii, cat si furnizorilor de servicii de Internet.
In prezent, Axigen este reprezentat la nivel international de peste 100 de parteneri din 60 de tari si asigura traficul de e-mail pentru mai mult de 9.000 de companii, cu cinci milioane de utilizatori finali.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.