Presedintele Israelului a provocat, din cauza unui declaratii, reactii de nemultumitre atat in tara sa, dar mai ales in Ungaria. Shimon Peres a spus recent intr-un discurs ca oamenii de afaceri israelieni cumpara Manhattanul, Ungaria, Romania si Pol
Presedintele Israelului a provocat, din cauza unui declaratii, reactii de nemultumitre atat in tara sa, dar mai ales in Ungaria. Shimon Peres a spus recent intr-un discurs ca oamenii de afaceri israelieni cumpara Manhattanul, Ungaria, Romania si Polonia. Ulterior, presedintele israelian a revenit si a spus ca a fost inteles gresit.
"Unei tari mici ca a noastra ii va fi greu sa devina o tara industrializata. Vad ca totusi cumparam Manhattan-ul, Ungaria si Romania si Polonia. Este interesant, pentru ca suntem o tara mica, dar avem multi oameni talentati si cu multe relatii", a spus presedintele Israelului.
Potrivit Antena 3, discursul presedintelui Shimon Peres a fost tinut la adunarea anuala a Asociatiei Birourilor de Comert din Israel. In Ungaria, presa a reactionat vehement. Ministerul de externe de la Budapesta a fost criticat aspru ca nu a luat nicio pozitie fata de afirmatiile lui Peres.
Scandalul a durat cateva zile, timp in care ziarele au sustinut ca diplomatia ungara a fost umilita. In cele din urma, oficialii israelieni au anuntat ca presedintele a fost interpretat complet gresit de presa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.