Conducerea universitatii Petre Andrei din Iasi s-a intalnit la sfarsitul saptamanii trecute, cu ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, pentru a ajunge la un consens in legatura cu situatia de criza prin care trece institutia de invata
Conducerea universitatii Petre Andrei din Iasi s-a intalnit la sfarsitul saptamanii trecute, cu ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, pentru a ajunge la un consens in legatura cu situatia de criza prin care trece institutia de invatamant superior in momentul de fata. "La sfarsitul saptamanii trecute ne-am intalnit cu ministrul Adomnitei si i-am propus sa dizolvam UPA din Iasi. Am avut o serie de discutii si am cautat rezolvari la situatia de acum. Niculescu nu a acceptat nimic. El vrea ca eu sa plec din universitate. Adomnitei poate rezolva problema noastra si doreste sa-l salveze si pe Niculescu, dar el respinge orice solutie. Din punctul meu de vedere, Adomnitei s-a convins ca nu are cu cine discuta. Niculescu a spus ca face ce vrea pentru ca universitatea este creatia lui", a declarat prof. univ. dr. Doru Tompea, rector interimar al UPA din Iasi. impreuna cu prof. Cristian Bocancea, rectorul interimar Tompea a ajuns la concluzia ca divizarea universitatii este cea mai buna varianta in contextul problemei actuale. Senatul UPA din Iasi a propus o serie de solutii juridice pentru reglementarea crizei. Prima varianta ar fi dizolvarea UPA din Iasi si crearea altor doua universitati sub acelasi brand. insa pentru a pune in aplicare aceasta varianta, reprezentantii UPA din Iasi ar trebui sa treaca printr-un nou proces de acreditare si infiintare a celor doua universitatii, ceea ce inseamna foarte mult timp.




Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.