Chestorul Camerei, Miron Ignat, a refuzat ieri sa prezinte tabelul cu deputatii care beneficiaza de chirii.

Scandalul generat de sumele de bani pentru chirii acordate unui numar de 26 de parlamentari care au apartamente in Bucuresti este pe cale sa fie musamalizat. Vom afla oficial daca exista sau nu cazuri de incalcare a legii, eventual aproape de Craciun.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis ieri sa insarcineze Comisia pentru statut, cea pentru regulament si cea juridica sa prezinte un raport comun privind situatia deputatilor care primesc bani pentru chirii. Cum saptamina viitoare alesii se afla „oficial" in campanie electorala, trimiterea catre comisii nu reprezinta decit o incercare de tergiversare. Oricum, inainte de 25 noiembrie nu exista nici o sansa sa se prezinte vreo concluzie.

Vicepresedintele Camerei, Lucian Bolcas (PRM), sustine insa ca rapoartele vor fi finalizate rapid. „Am dat dispozitii ca membrii celor trei comisii sa se apuce imediat de lucru. Rapoartele comisiilor vor fi gata in citeva zile. Daca se vor constata incalcari ale legii, Biroul Permanent va actiona ca atare pentru recuperarea prejudiciilor", ne-a declarat Bolcas.

Oricum, toata aceasta operatiune a pornit cu stingul. Chestorul Miron Ignat trebuia sa prezinte ieri o situatie cu toti deputatii care beneficiaza de chirii, ceea ce nu s-a intimplat. Miron Ignat a declarat pentru Cotidianul ca a prezentat lista Biroului Permanent si ne-a indemnat sa consultam stenograma. Ignat a fost contrazis, oficial, de purtatorul de cuvint al Biroului Permanent, Ioan Munteanu (PSD), si de alti doi membri ai conducerii Camerei, care sustin ca nu au vazut nici o lista.