Seria dezvaluirilor despre personalitatea nevazuta a fostului dictator irakian continua, scotand la iveala un Saddam sarmant, politicos, obsedat deopotriva de curatenie si de femei. Anchetatorul american de la FBI care l-a avut in "grija" pe Saddam
Seria dezvaluirilor despre personalitatea nevazuta a fostului dictator irakian continua, scotand la iveala un Saddam sarmant, politicos, obsedat deopotriva de curatenie si de femei. Anchetatorul american de la FBI care l-a avut in "grija" pe Saddam Hussein, George Piro, ale carui dezvaluiri despre fostul dictator irakian au fost publicate in cartea "The Terrorist Watch", scrisa de jurnalistul Ronald Kessler, il descrie pe "macelarul de la Bagdad" ca fiind un maniac in privinta igienei. El folosea servetele umede de sters bebelusii la fund. Cu acestea isi curata mainile, tacamurile si obiectele din celula lui din inchisoarea de pe aeroportul din Bagdad, precum si diferite alimente, ca de pilda  fructele si legumele.  POEZII DE DRAGOSTE. Lui Saddam ii placea sa discute despre istorie, politica, arta si sport. In captivitate, unde anchetatorul lui ii adusese, intre altele, si un carnet de notite, fostul dictator fusese atins de nostalgii, dar si de inspiratie. Mare admirator al sexului frumos, Saddam se apucase sa scrie poezii de dragoste. Piro a mai dezvaluit ca Saddam pusese ochii pe o infirmiera americana, rugandu-l pe el sa-i transmita ca "e draguta si ca o place foarte mult".  RUGaCIUNI CU JOHNNY WALKER. Saddam avea atat obiceiuri religioase, cat si pagane, cu care mergea in paralel. Astfel, chiar daca isi facea rugaciunile de cinci ori pe zi, fostul lider de la Bagdad "se impartasea" cu vinuri nobile si cu whisky Johnny Walker, Blue Label si fuma trabucuri cubaneze.  GRESEALa DE TACTICa. Fostul presedinte irakian a recunoscut ca a facut o "greseala de tactica" fata de fostul presedinte american George Bush si de fiul sau, actualul presedinte de la Casa Alba, subestimand actiunea militara a Statelor Unite in primul razboi din Golf si neluandu-l in seama pe George Bush jr cand i-a spus ca o sa invadeze Irakul. De asemenea, Saddam a preferat sa nu se sinucida cu pistolul pe care il avea la el cand americanii l-au prins in scorbura din Tikrit, desi stia ca ar putea fi condamnat la moarte. "Executia i-a servit de fapt scopului sau, de a-si crea astfel un loc  in istorie", afirma Piro. Si, cu toate ca dictatorul s-a comportat cu poporul sau ca o bruta primitiva, anchetatorul american de origine libaneza recunoste ca "Saddam a fost un barbat sarmant, carismatic, politicos, cu simtul umorului  (...) un tip fermecator".            


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.