Echipa masculina de baschet CSU Ploiesti a fost invinsa, in deplasare, de formatia belgiana Spirou Charleroi, cu 64-58 (31-28), in cel de-al doilea meci al grupei C din Cupa ULEB. In prima partida, prahovenii invinsesera Hanzevast Capitals.

Echipa masculina de baschet CSU Ploiesti a fost invinsa, in deplasare, de formatia belgiana Spirou Charleroi, cu 64-58 (31-28), in cel de-al doilea meci al grupei C din Cupa ULEB. In prima partida, prahovenii invinsesera Hanzevast Capitals.

Primul sfert al intalnirii a fost dominat de gazde, care au condus cu 8-2 (min. 4) si 14-6 (min. 7), parand a avea meciul sub control. Ploiestenii si-au revenit in sfertul secund (21-19, min. 14), dupa o reusita a lui Elliot, dar meciul a continuat cu greseli de ambele parti. Cu cinci minute inaintea pauzei mari, Charleroi marcase doar 3 puncte, iar CSU Ploiesti - 5, si la mijlocul partidei tabela arata un scor neverosimil: 31-28 in favoarea belgienilor, cu o eficacitate deloc de invidiat pentru acest nivel. Urmatorul sfert a apartinut tot team-ului din Belgia, care s-a detasat la un moment dat, 37-30 (min. 26), dar Cepulis si Hargrove au tinut aproape echipa ploiesteana (40-37, min. 28) dand sperante. Spirou a replicat inaintea ultimei pauze, 48-44, obligand formatia antrenata de Mladen Jojici sa atace cu toate fortele in ultimele 10 minute. Efortul lor a fost insa zadarnic, Spirou fortand la fiecare atac sa pastreze constanta o diferenta de 5-7 puncte. Desi de fiecare data se parea ca CSU are forta de a rasturna situatia, scorul final a fost 64-58. Marcatorii echipei ploiestene au fost Cepulis - 15 puncte, Griffith - 12, Gaidamvicius si Obdarovici - cate 9, Hargrove - 6, Elliot - 4, Carutasu - 3, iar cel mai bun marcator de la Spirou a fost Darden - cu 12 puncte.
Pentru formatia ploiesteana este prima infrangere in ULEB Cup, dupa ce a invins Hanzevast Capitals (Olanda), pe teren propriu, cu 80-73, in prima runda a competitiei. Intr-un alt meci din grupa C, Hanzevast Capitals a pierdut, pe teren propriu, meciul cu Galatasaray Istanbul, scor 60-93, iar Akasvayu Girona a invins Hemofarm Vrset, cu 81-67.

PREMII
O alta participanta a Romaniei in cupele europene, echipa masculina U Mobitelco Cluj, va fi recompensata de FIBA cu 35.000 de euro daca se va califica in grupele Eurocup. Meciul tur se va juca in deplasare, pe 20 noiembrie, iar cel retur, la Cluj, o saptamana mai tarziu. In sezonul continental trecut, clubul clujean a ajuns pana in faza sferturilor de finala ale Challenge Cup, care s-a desfiintat din acest an.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin