"De ce nu am face asta? In conditiile potrivite si cu acordul corespunzator al Belarusului, este posibil", a declarat, ieri, generalul Vladimir Zaritki, comandantul artileriei ruse si fortelor antiracheta, potrivit Itar-Tass. "Orice actiune genereaza
"De ce nu am face asta? In conditiile potrivite si cu acordul corespunzator al Belarusului, este posibil", a declarat, ieri, generalul Vladimir Zaritki, comandantul artileriei ruse si fortelor antiracheta, potrivit Itar-Tass. "Orice actiune genereaza inevitabil o reactie", a adaugat Zaritki, apreciind ca aceasta se aplica si in cazul proiectului american de amplasare a zece interceptoare in Polonia, respectiv a unei statii radar in Cehia, ca parte a scutului destinat contracararii unei eventuale amenintari balistice iraniene sau nord-coreene. Rachetele Iskander au capacitatea de a lansa 480 de kilograme de incarcatura conventionala pe o raza de pana la 400 de kilometri. Initiativa autoritatilor de la Moscova nu a ajuns deocamdata si la urechile oficialilor de la Minsk, un purtator de cuvant al Ministerului belarus al Apararii precizand, ieri, ca nu au existat discutii cu partea rusa privind amplasarea unor rachete tactice in fostul satelit sovietic. Pe de alta parte, camera inferioara a Parlamentului moscovit a votat, ieri, amendamentele la Legea cu privire la secretul de stat, ce prevede punerea la dispozitia UE si NATO a unor informatii cu caracter strict confidential si care reprezinta secret de stat. Varianta anterioara a acestei legi stipula ca Moscova poate transmite informatii cu caracter secret doar la nivel de state, dupa incheierea unor acorduri corespunzatoare vizand protejarea informatiilor transmise, detaliaza Rompres, precizand ca, potrivit versiunii revizuite, de acum inainte Rusia poate incheia acorduri de acest gen si cu UE si NATO. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.