Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat Cehia intr-un proces intentat la Strasbourg de 18 familii de rromi din Ostrava, care au aratat ca isi trimit copiii intr-o scoala creata special pentru aceasta minoritate. CEDO a decis ca cele 18 fami
Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat Cehia intr-un proces intentat la Strasbourg de 18 familii de rromi din Ostrava, care au aratat ca isi trimit copiii intr-o scoala creata special pentru aceasta minoritate. CEDO a decis ca cele 18 familii sa isi poata trimite copiii la aceleasi scoli la care merg si copiii populatiei majoritare.
Totodata, Curtea a decis cu 13 voturi pentru si patru impotriva ca celor 18 familii din orasul Ostrava le-au fost violate drepturile fundamentale atunci cand copiii au fost trimisi la o scoala speciala, fara a li se fi oferit o justificare adecvata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.