Spitalul Marie Curie
In premiera absoluta, la Spitalul de Copii "Marie Curie" (Budimex) din Bucuresti, profesorul doctor Gheorghe Burnei, seful Sectiei de ortopedie, a efectuat o operatie de rezecare a coloanei vertebrale pe o portiune de
Spitalul Marie Curie
In premiera absoluta, la Spitalul de Copii "Marie Curie" (Budimex) din Bucuresti, profesorul doctor Gheorghe Burnei, seful Sectiei de ortopedie, a efectuat o operatie de rezecare a coloanei vertebrale pe o portiune deformata intre 7 si 9 centimetri. Pacienta, o fata de 17 ani din judetul Teleorman, a venit pe lume cu o scolioza ideopatica ce a fost neaglijata, afectiune care ii provoc tulburari de respiratie si de miscare. In plus, fata era complet dezavantajata de estetica trupului ei. In urma cu doua saptamani au inceput pregatirile pentru aceasta interventie chirurgicala complexa, constand in rezecarea segmentului deformat din coloana vertebrala si efectuarea unei toracoplastii, necesare in conditiile eliminarii unor coaste. Toracoplastia s-a realizat pentru a conferi toracelui o forma normala si a permite expansiunea plamanilor. Azi, prof. dr Gheorghe Burnei intervine pentru "completarea grefei si fixarea definitiva cu ajutorul unor implante spinale". Pana acum, acest tip de scolioza nu se opera, deoarece prezinta un risc major neurologic. "Dar, prin efectuarea rezectiei segmentare, acest risc este micsorat in mod substantial", precizeaza prof. dr Gheorghe Burnei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.