In primele 3 trimestre ale anului 2007, Raiffeisen Leasing a incheiat 3.900 de contracte in valoare de 190 mil. euro, in crestere cu 64% fata de aceeasi perioada a anului 2006, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Din volumul finantat in 20
In primele 3 trimestre ale anului 2007, Raiffeisen Leasing a incheiat 3.900 de contracte in valoare de 190 mil. euro, in crestere cu 64% fata de aceeasi perioada a anului 2006, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Din volumul finantat in 2007, echipamentele reprezinta 18%, vehiculele 75%, iar leasingul imobiliar 7%.
Cresterea spectaculoasa din 2007 fata de 2006 se datoreaza in primul rand leasingului de vehicule si, in special, cresterii dinamice a finantarii achizitiilor de camioane si autoutilitare, Raiffeisen Leasing fiind un finantator traditional in acest domeniu.
O crestere semnificativa a inregistrat atat leasingul de echipamente pe fondul extinderii constructiilor si infrastructurii, cat si evolutia inregistrata de leasingul pentru proiecte imobiliare ca urmare a dezvoltarii acestui produs in oferta Raiffeisen Leasing. Prezent in 16 orase din tara, are un numar de 14.000 de contracte in derulare si un portofoliu activ de 270 mil. euro. Oferta de servicii cuprinde leasing auto, echipamente, leasing imobiliar, proiecte complexe si achizitii publice. Clientii companiei sunt in principal persoane juridice, de la IMM la corporatii, multinationale si municipalitati.
Tot ieri, potrivit unui comunicat de presa, Volksbank Leasing a anuntat o crestere de 23% in cel de-al treilea trimestru fata de aceeasi perioada a anului precedent, finantand bunuri de 155 mil. euro. In aceasta perioada au fost incheiate un numar de 8.800 contracte noi, cu 20% mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Totalul contractelor din portofoliu a ajuns in septembrie 2007 la 38.000, in valoare de 655 mil. euro, dintre care 65% reprezinta finantarea de autoturisme si autoutilitare, 30% finantarea camioanelor si utilajelor de constructii, iar echipamentele reprezinta 5%, proportii asemanatoare cu cele din 2006.
Prioritatile pentru VB Leasing in lunile urmatoare vor fi dezvoltarea sectoarelor II si III, si anume finantarea de vehicule comerciale - camioane si utilaje de constructii si echipamente, astfel incat aceste doua segmente sa ajunga sa detina 50% in portofoliu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.