>> Directorul general RADET si-a sustinut nevinovatia in cazul dosarului intocmit la DNA.
>> Echipa tehnica a regiei de apa a fost inlocuita.
>> Echipamentele prevazute in caietul de sarcini nu erau suficiente pentru inlocuirea vechiului si
>> Directorul general RADET si-a sustinut nevinovatia in cazul dosarului intocmit la DNA.
>> Echipa tehnica a regiei de apa a fost inlocuita.
>> Echipamentele prevazute in caietul de sarcini nu erau suficiente pentru inlocuirea vechiului sistem de termoficare.
Directorul general al regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice, Ilie Rachieru, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca nu se face vinovat de nici o acuzatie adusa in cadrul dosarului intocmit de Departamentul National Anticoruptie. "Echipa tehnica este cea care a dat dovada de incompetenta. Eu nu am nici o vina ca acei oameni nu au stiut sa se documenteze corect si au realizat un caiet de sarcini incomplet. Fosta echipa tehnica, respectiv directorul tehnic, seful biroului tehnic si seful biroului de investitii, care au fost schimbati din functie in luna mai, au demonstart ca nu stiau situatia din teren si nu cunosteau numarul total al consumatorilor. Daca ar fi facut o analiza exacta, nu mai era nevoie sa intervenim asupra contractului si sa suplimentam suma pentru echipamente. Modificarea contractului a fost facuta cu acordul tuturor partilor si a fost semnata, de asemenea, de acestia", a declarat Ilie Rachieru. Acesta a adaugat ca nu se face vinovat de cumpararea unui echipament care nu corespunde caietului de sarcini pentru ca aparatura achizitionata este una de ultima generatie si a fost cumparata la un pret rezonabil avand in vedere calitatea. In 2006, cand au fost montate pompele, echipa tehnica a constatat ca nu puteau fi prelucrate datele de la distanta, asa cum au crezut la achizitionarea produselor. Rachieru s-a impotrivit la returnarea aparaturii, sustinand ca softul nu functioneaza decat in momentul in care intreaga lucrare este pusa la punct. In urma anchetei DNA se va stabilii daca Ilie Rachieru se face vinovat de cumpararea unor echipamente care nu corespund caietului de sarcini.
GaranTie pentru cinci ani
Directorul general RADET este de parere ca firmele contractate la licitatie nu au avut nici un interes sa acorde o aparatura cu performante mai slabe decat cea comandata de regie, atat timp cat companiile au oferit o garantie de cinci ani pentru acele echipamente. "Dupa punerea in functiune se va constata daca standardele cerute au fost respectate, iar in caz contrar, toate pompele vor putea fi schimbate, asa cum prevede si contractul", a declarat directorul RADET.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.