Vienna Insurance Group, detinatoarea a cinci companii de asigurari pe piata romaneasca, a inregistrat in primele noua luni ale lui 2007 un profit brut de 4,41 milioane euro, in urcare cu 29,2 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecu
Vienna Insurance Group, detinatoarea a cinci companii de asigurari pe piata romaneasca, a inregistrat in primele noua luni ale lui 2007 un profit brut de 4,41 milioane euro, in urcare cu 29,2 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul avansului cu 80% al primelor brute subscrise, a anuntat grupul.
Rezultatele afisate de Vienna Insurance Group in Romania iau in considerare companiile Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Unita si asiguratorul agricol Agras, dar le exclud pe cele ale Asirom.
Veniturile din prime brute subscrise realizate de companiile detinute in Romania de Vienna Insurance Group au crescut in primele noua luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cu 80,4%, la 301,73 milioane euro.
Pe segmentul asigurarilor de viata, primele brute subscrise inregistrate de societate au ajuns la 10,68 milioane euro, cu 27,2% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea daunelor platite de VIG in Romania a avansat, in perioada ianuarie - septembrie, cu 65,88%, la 138,03 milioane de euro.
Vienna Insurance Group AG a anuntat, la inceputul lunii noiembrie, ca detine pachetul majoritar de actiuni al societatii Asigurarea Romaneasca Asirom SA. Fostul actionar majoritar - InterAgro - vanduse, intr-o prima etapa, 30,52% din Asirom catre compania austriaca Vienna Insurance Group pentru 146 milioane lei, tranzactie derulata la finele lui iulie.
Intr-o a doua etapa, VIG a cumparat, in urma cu o saptamana, 20,2% din Asirom de la InterAgro cu suma de 98,2 milioane lei (29,17 milioane euro), iar in prezent detine pachetul majoritar de 50,2%.
La nivel de grup, veniturile VIG din prime brute subscrise au consemnat o majorare de 16,5%, la 5,031 miliarde de euro, iar profitul inainte de impozitare a totalizat 324,21 milioane de euro, in crestere cu 40,5% fata de perioada similara a anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.